In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys-Rijnvogels, 7 april 2018Goed spelen en toch verliezen, het overkwam Jodan Boys zaterdag tegen FC Rijnvogels. Het was goed toeven langs de lijn, de eerste lentezon brak door en er waren weer veel toeschouwers op deze wedstrijd afgekomen. De supporters en sponsoren van FC Rijnvogels waren zelfs met een boot naar de kaasstad gekomen.

De mannen van Jimmy Simons kwamen goed uit de startblokken. In de eerste minuut moest Jodan Boys al een corner weggeven en zestig seconde later kregen de Vogels een vrije trap op een positie waar Jaap van Duijn doorgaans wel raad mee weet, zo ook zaterdag. Van Duijn draaide de bal scherp voor en Romano v/d Stoep kon vrij binnen tikken. Nog binnen de twee minuten moest Jodan Boys al in de achtervolging. In de eerste tien minuten voetbalde Jodan Boys moeilijk onder de druk van de fysiek sterke Katwijkers vandaan. Dit resulteerde nog een keer in een gevaarlijke corner van diezelfde van Duijn, maar na een kwartier kwam Jodan Boys steeds beter in het spel. De Goudse ploeg stak veel energie in het afjagen van de Roodhemden. De eerste echte kans kreeg Jodan Boys na ruim twintig minuten voetballen. Na en goede voorzet kon Waandels de bal goed terug leggen op Vrolijk alleen zijn schot miste kracht om de goed keepende en veel coachende Wesley de Ruiter te verschalken. Even daarvoor was Mo Bellahcen door een harde charge op zijn enkel geblesseerd geraakt. Hij probeerde weg te draaien maar de voet van de speler van FC Rijnvogels bleef op zijn enkel staan waardoor hij zijn knie verdraaide. Mo probeerde verder te gaan, maar het bleek niet te gaan. Een fikse tegenvaller, in de uitwedstrijd in Katwijk was Mo nog de grote uitblinker geweest. Na vijfentwintig minuten werd Bellahcen vervangen door Marengo die de afgelopen periode met een flinke ribblessure in de lappenmand had gezeten. Na een dik half uur spelen werd Fanny Waandels in de zestienmeter aangetikt door een verdediger van FC Rijnvogels, maar scheidsrechter Boringa oordeelde anders en legde de bal net buiten de zestienmeter. Helaas geen penalty voor Jodan Boys, maar achteraf gaf dat niet want Jodan Boys kwam een minuut later toch op gelijke hoogte. Een voorzet werd door Harold Vrolijk goed binnengekopt, zijn inzet werd nog gekeerd, maar niet voldoende, waardoor Michel Verkaik de bal hard binnen kon schieten. Zo stond Jodan Boys na vijfendertig minuten spelen op een verdiende 1-1.  Levi Marengo liet zien het voetballen niet te zijn verleerd. Met enkele hoogstandjes legde hij zijn tegenstanders regelmatig in de luren kort voor rust schoot hij de bal van randje zestien nog bijna binnen, maar de bal vloog net over. Op slag van rust kreeg Jodan Boys de kans om op voorsprong te komen. Ditmaal oordeelde de scheidsrechter dat Fanny Waandels wel onreglementair binnen het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Huntink ging achter de bal staan en kon Jodan Boys op een 2-1 voorsprong schieten, echter zijn inzet werd goed gepakt door Wesley de Ruiter. Zo gingen beide ploegen met een gelijkspel rusten. In de rust moet trainer van de IJssel hebben gezegd dat zijn team gewoon op dezelfde manier door moest gaan als in de eerste helft. De verdediging gaf na het eerste kwartier geen kans meer weg. Op het middenveld werden de meeste duels gewonnen door Leroy Brank en Enzo Huntink. Marengo en Mohandis zorgden voor de creativiteit en voorin stopten Vrolijk en Waandels veel energie in hun spel.

Jodan Boys werd direct na rust alweer gevaarlijk door een vrije trap van Marengo en Waandels die uit een corner dichtbij een doelpunt was. Na zeventig minuten passeerde Waandels zijn directe tegenstander en probeerde hij de bal in de verre hoek te schieten, maar ook ditmaal was de Ruiter een sta in de weg. Zeven minuten later kon Enzo Huntink op aangeven van Levi goed binnenkoppen, maar zijn inzet werd ook gekeerd. Zo was  Jodan Boys veelvuldig in de aanval en kwam FC Rijnvogels er spaarzaam uit, maar onze verdediging stond alert te verdedigen, waardoor deze aanvallen vaak snel in de kiem werden gesmoord. Een kwartier voor tijd verlieten de moegestreden Mohandis en Vrolijk het veld. Zij werden vervangen door de Vries en Mo Faouzi. Dan kort voor tijd sloeg het noodlot toch toe voor Jodan Boys als een aanvaller van FC Rijnvogels net buiten de zestienmeter onderuit woerd gelopen. Een mooie afstand voor een vrije trap. De bal werd keihard door de muur geschoten en uit een scrimmage verdween de 1-2 achter Straver. Ondanks de achterstand gaf Jodan Boys zich nog niet gewonnen. Roald Heerkens riep zijn mannen nog een keer op om vol door te gaan. Dit resulteerde nog in een enorme kans en een overduidelijke handsbal in de zestienmeter van FC Rijnvogels. Feit is na negentig minuten, dat Jodan Boys goed speelde,  maar FC Rijnvogels er met de punten vandoor ging. Onze jongens hebben er alles aangedaan om de punten in eigen huis te houden. Het enige dat we hen kunnen verwijten is  dat er niet meer ballen in het net zijn beland. Als Jodan Boys aankomende zaterdag weer met dezelfde instelling het veld ingaat tegen Nootdorp, dan komen de punten echt wel weer!

Opstelling: Straver, Verkaik, Heerkens, Veerman, Brank, Vrolijk (’77 Faouzi), Huntink, Waandels, Bellahcen (’25 Marengo), Mohandis (’77 de Vries).

Jodan Boys 2 behaalde een hele goede 5-0 overwinning op de rode lantaarndrager Brielle. De jonge ploeg had een week eerder in Vlaardingen al laten zien goed te kunnen voetballen. Zaterdag werd dit dan ook daadwerkelijk omgezet in punten. Bradley el Idrissi was erg belangrijk voor de ploeg met zijn drie assists. Daarnaast was het heel erg fijn dat Omar el Haddoti na acht maanden blessureleed zijn rentree kon maken in de ploeg van van Steensel. Mannen grote klasse deze overwinning volgende week verder in de strijd om handhaving tegen Forum Sport!

Voor de foto’s klik HIER