In Nieuws Jodan Boys 1

Afgelopen zaterdag heeft Jodan Boys een 4-2 nederlaag geleden tegen de rode lantaarndrager Argon in Mijdrecht. Kort voor rust zag het er nog niet naar uit dat Jodan Boys punten zou laten liggen bij de blauwhemden, omdat Mo Bellahcen Jodan Boys  net op een 1-2 voorsprong had gebracht. In de tweede helft werd de stand rigoureus omgedraaid en hield Argon de punten in eigen huis.

Bij Jodan Boys ontbraken Heerkens en Fonseca hierdoor begon Michel Verkaik in het centrum van de verdediging en Kevin Quint als linksback. De supporters van beide ploegen hadden zich dik ingepakt want de Siberische beer die hard over het veld waaide zorgde voor onaangename temperaturen. Nog kouder werd het toen Jodan Boys al vroeg in de eerste helft op achterstand kwam. Door balverlies op het middenveld kon een voorzet worden gegeven en Ian Refos profiteerde van wijfelend ingrijpen van Jodan Boys en schoot zo na negen minuten de 1-0 achter Marvin Straver. Het zou toch niet weer dat Jodan Boys juist een moeizame wedstrijd zou gaan spelen tegen de nummer laatst van de competitie? Van beide kanten was de eerste helft niet hoogstaand. Er werd veel balverlies geleden en corners en vrije trappen werden niet goed genomen. Tien minuten voor de rust kwam Jodan Boys op gelijke hoogte. Harold Vrolijk gebruikte in het duel met Aafjes van Argon goed zijn lichaam en lobde van behoorlijke afstand de bal over doelverdediger Terence Manschot van Argon, een mooie goal van Vrolijk! Het werd zelfs nog mooier voor Jodan Boys toen Mo Bellahcen op slag van rust een vrije trap van randje zestienmeter met een curve snoeihard tegen de touwen schoot. Jodan Boys had een achterstand omgebogen in een voorsprong. Dit zag er veel belovend uit voor de tweede helft.

In het eerste kwartier na rust kreeg Enzo Huntink de mogelijkheid om de 1-3 op het scorebord te zetten. De bal kwam goed voor maar de kopbal van Huntink verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Na een kleine twintig minuten spelen kwam Argon via een snelle uitbraak voor het eerst voor de goal van Straver en wederom Refos wist de bal achter de Goudse goalie te schieten. Zo stonden beide ploegen weer naast elkaar en hadden de Argonauten het geloof in een goede afloop weer terug. Het werd vijf minuten later nog erger toen good old Patrick Lokken uit een corner de 3-2 binnen wist te koppen. Hoe was dit mogelijk? Binnen vijf minuten van een 1-2 voorsprong naar een 3-2 achterstand. Jodan Boys ging nu alles of niets spelen Kevin Quint verliet het veld en Mo Faouzi kwam erin. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd betrad Mohandis het veld voor Waandels. Twee minuten voor tijd leek Jodan Boys de 3-3 op het scorebord te zetten uit een scrimmage, maar de bal werd gesmoord door een aantal benen. In de tegenaanval lag het veld helemaal open. Marvin Straver stopte de eerste twee inzetten nog heel knap maar uiteindelijk was drie keer scheepsrecht en werd zo de 4-2 binnen geschoten. Scheidsrechter Roeleveld blies na negentig minuten voor het laatst op de fluit. Dit werd binnen het Argon kamp met gejuich ontvangen en Jodan Boys verliet gedesillusioneerd het veld. Zo verloor Jodan Boys net als vorig jaar bij Argon in Mijdrecht.

Volgende week ontvangen we  koploper Noordwijk, dat zijn altijd wedstrijden op zich. Laten we hopen dat Jodan Boys deze week herstel kan tonen en er volgende week zaterdag weer staat!