In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys en Smitshoek hebben zaterdag met 2-2 gelijk gespeeld. Kort na rust kwam Jodan Boys op een 1-0 voorsprong. Amper twintig minuten later stond er 1-2 op het scorebord. Kort voor tijd kwam Jodan Boys toch nog  naast Smitshoek. Saillant detail van de vier doelpunten vielen er drie uit een strafschop.

Jodan Boys kende voorafgaande aan het duel met Smitshoek een goede serie. Van de laatste vier wedstrijden werden er drie gewonnen. Midweeks had Jodan Boys Berkel met 8-1 verslagen, er was dus sprake van het nodige vertrouwen bij de Boys! In de heenwedstrijd in Barendracht trok Smitshoek aan het langste eind. In een goede wedstrijd wist Jodan Boys zichzelf niet te belonen, en de oranjehemden wonnen met 2-1. De ploeg van Richard van Middelkoop bivakkeert in de onderste regionen, maar heeft een veilige positie in eigen hand. Jodan Boys wil de aansluiting met de subtop niet verliezen.

Jodan Boys kwam goed uit de startblokken. Bradley el Idrissi die aan de rechterkant in de voorhoede speelde wist de bal na zeven minuten al panklaar voor Harold Vrolijk te leggen. De inzet van Harold kon echter gekeerd worden door de doelman van Smitshoek. Aan de andere kant werd Smitshoek gevaarlijk uit een corner die aan iedereen voorbij ging. In de achttiende minuut kopte el Idrissi op de paal na een goede voorzet van Bellahcen. Amper drie minuten later was daar de mogelijkheid op de 1-0. Fanny Waandels kopte op zijn kenmerkende krachtige manier op de lat. In de rebound leek el Idrissi zonder enige moeite de bal binnen te kunnen schieten, maar zijn poging verdween heel teleurstellend aan de verkeerde kant van de lat. Het leek weer een herhaling van zetten. Jodan Boys speelde goed maar vergat zichzelf te belonen. In de vierendertigste minuut kregen de Gouwenaars het deksel bijna op de neus, Smitshoek werd zeer gevaarlijk uit een counter, maar Straver stopte de inzet met verve. Zo gingen beide ploegen met de welbekende brilstand rusten.

Het begint dit seizoen bijna standaard te worden dat Jodan Boys kort na rust toe weet te slaan, ook afgelopen zaterdag. In de zevenenveertigste  minuut begon el Idrissi aan solo langs diverse spelers van Smitshoek en rondde deze schitterende actie cooltjes met buitenkant voet af. Zo stond Jodan Boys kort na rust op een 1-0 voorsprong. Bijna was het kort na de treffer van el Idrissi al 2-0 maar de kopbal van Waandels werd gekeerd door de goalie. In de zesenvijftigste minuut werd de eerste van de drie penalty’s toegekend aan Smitshoek. De Vries beging een overtreding op zijn directe tegenstander. Scheidsrechter v/d Ketterij wees resoluut naar de stip. Deze klus werd geklaard door Bart Deprez, topscoorder van Smitshoek. Nog binnen tien minuten kreeg Smitshoek de tweede strafschop. Dit keer oordeelde de scheidsrechter dat Leroy Brank de bal onreglementair met de hand speelde. Ook nu faalde de spits van elfmeter niet. Binnen een paar minuten was de voorsprong als sneeuw voor de zon gesmolten. Nu moest Jodan Boys op zoek naar de gelijkmaker. Faouzi en Leona hadden inmiddels het veld betreden. Kort voor tijd gaf Leona de bal voor, maar ditmaal oordeelde de scheidsrechter dat een speler van Smitshoek de bal onreglementair met de hand speelde. Zo verdween de bal nu voor Jodan Boys op de stip. Huntink ging achter de bal staan en onze Hagenees of Hagenaar stuurde de keeper de verkeerde kant op en bracht Jodan Boys vier minuten voor tijd op gelijke hoogte.  Bijna had Jodan Boys nog met de driepunten aan de haal gegaan, maar in blessuretijd belandde de kopbal van Leroy Brank in de handen van de keeper. Kort voor het laatste fluitsignaal moest Roald Heerkens er vanaf met twee keer geel, maar dit had geen invloed meer op de einduitslag, die bleef ongewijzigd 2-2.

Zo verspeelde Jodan Boys in de eerste wedstrijd van de derde periode twee punten. Volgende week weer nieuwe kansen dan spelen we uit in Mijdrecht tegen Argon. Vorig jaar werd er twee keer verloren tegen Argon, vooral de uitnederlaag was erg zuur. Komend weekend de mogelijkheid om revanche te nemen.

De Foto’s staan weer in het fotoalbum, click HIER