In Nieuws Jodan Boys 1

Bron JodanBoyssupporter

Voorbeschouwing Jodan Boys – Smitshoek

 

Zaterdag komt Smitshoek op bezoek aan de Sportlaan. De ploeg uit Barendrecht bezet momenteel de dertiende plaats in de Hoofdklasse A met negentien punten uit achttien wedstrijden. Hiermee bezet de ploeg nog net een plaats op de ranglijst, die bij het sluiten van de competitie veroordeling tot de nacompetitie tot gevolg heeft. Echter Smitshoek moet nog twee wedstrijden inhalen, waardoor in theorie de negende plaats nog in het vooruitzicht ligt.
Smitshoek speelde van 2012 tot 2015 al eens in de Hoofdklasse. In die eerste seizoenen presteerde de ploeg goed en behaalde het een zesde en vijfde plaats. In het derde seizoen verliet de club de Hoofdklasse via de nacompetitie. Direct werd Smithsoek weer kampioen in de eerste klasse en vorig seizoen kon het zich ternauwernood handhaven via de nacompetitie na een veertiende plaats in de eindklassering. Met de degradatie van 2015 in het achterhoofd iets wat Smitshoek dit seizoen zal willen voorkomen.
Smitshoek had een goede periode in januari. De wedstrijden tegen Argon (0-2) en Rijsoord (2-1) werden gewonnen. Bart Deprez is bij Smitshoek de man die veel scoort. Hij is clubtopscorer met 11 goals en bezet een gedeelde vierde plaats in het topscorersklassement van de Hoofdklasse A.

Jodan Boys bezet momenteel de zesde plaats in de Hoofdklasse A en  heeft de tweede seizoenshelft nog geen wedstrijd verloren op eigen veld. Het laatste verlies op eigen veld dateert van 25 november toen Ter Leede met 1-2 te sterk was op sportpark Oosterwei. Verder werd er in competitieverband alleen nog van Achilles Veen verloren (0-2). Kortom een goede statistiek voor het treffen van zaterdag. Maar Jodan Boys zal Smitshoek zeker niet moeten onderschatten. Al vaker liep Jodan Boys averij op tegen de Barendrechters, net als eerder dit seizoen. Toen was Smitshoek verrassend te sterk op eigen veld (2-1).

Deze week heeft Jodan Boys in ieder geval al goed bijgetankt voor het weekend. Midweeks werd in de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup eenvoudig gewonnen van zaterdag tweedeklasser Berkel (8-1). Voorin maakten vooral Mo Bellahcen, Fanny Waandels en Bradley el Idrissi een sterke indruk. Ook was er de debuterende Yannik Poot (Jodan Boys O19) die een goede indruk achter liet.

De wedstrijd van aankomende zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter A.L. v/d Ketterij.