In Blogs, Nieuws, Nieuws Vrouwen

Vanaf december 2017 heb ik plaatsgenomen in het algemeen bestuur van Jodan Boys en mag ik de vrouwen- en meidengeledingen vertegenwoordigen. Voor het eerst nu een blog vanuit het vrouwenbestuur.

De afgelopen 5 jaren is er door een actieve vrouwencommissie al veel aandacht geweest voor het meisjes- en vrouwenvoetbal. Onze club kent circa 170 meiden/vrouwen, ruim 16% van het totaal aantal spelende leden. Landelijk gezien is dit de snelst groeiende groep voetballers en hier anticiperen we als vereniging natuurlijk op. Onze jaarlijkse vriendinnendag is altijd een groot succes met soms wel 100 deelneemsters!

Jouw logo op het shirt?

Het Nederlandse meiden- en vrouwenvoetbal groeit en wordt steeds populairder. Het hoogtepunt werd natuurlijk afgelopen zomer bereikt tijdens het Europees kampioenschap (afgelopen 3 weken hebben we ook onze schaatsvrouwen zien uitblinken op het Olympisch toernooi).

De meiden laten zich overduidelijk zien. Dit betekent ook kansen voor nieuwe sponsoren. Voel je je geroepen? Weet je iemand die we kunnen benaderen om onze meiden- en vrouwenteams te sponsoren met wedstrijdtenues en spel- en wedstrijdmateriaal? Het is natuurlijk hartstikke mooi om al die meiden en vrouwen met veel plezier te zien uitblinken op de voetbalvelden, in kleding die gesponsord is met jouw bedrijfslogo erop.

Handjes!

Meer meiden binnen de club betekent ook meer ouders/leden die zich nuttig kunnen maken en kunnen worden ingezet als vrijwilliger, op allerlei gebieden. Een grote club als de onze vraagt om héél veel handjes om alles in goede banen te kunnen leiden en die uitstraling te kunnen geven die je mag verwachten van één van de grotere verenigingen uit de regio. Handjes hebben we keihard nodig op en rondom de velden, in en buiten de kantine en de commissiekamer, op zaterdag en doordeweekse dagen, op organisatorisch en uitvoerend gebied, op zichtbare en onzichtbare plekken, structureel en incidenteel.

Heb ik je kunnen overtuigen om op enige wijze bij te dragen aan één of meerdere van de hierboven genoemde zaken die, voor onze club en uiteindelijk ook voor het speelplezier van jouw kind of die van een ander zo belangrijk zijn? Ben je geïnteresseerd om één of meer meiden- of vrouwenteams te sponsoren of actief te worden als vrijwilliger? Neem dan contact op met mij en ik zal je in contact brengen met de juiste persoon binnen onze vereniging.

Laten we met zijn allen bijdragen aan een sportieve, gezellige, goed georganiseerde omgeving en  vereniging voor onze kinderen.

Marjan Kobrua-van Olst

Bestuurslid Vrouwen