In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag de goede serie in thuiswedstrijden een vervolg gegeven. Swift werd met 2-0 verslagen. Voorafgaand aan de wedstrijd zat de begeleiding van Jodan Boys en Swift  in de bestuurskamer en daar werd aan scheidsrechter ter Brake gevraagd of hij de eindstand niet alvast op het wedstrijdformulier kon zetten. De laatste jaren eindigden de wedstrijden tussen Jodan Boys en Swift steevast in een gelijkspel. Jodan Boys won vorig jaar één keer en dat was na penalty’s. De scheidsrechter grinnikte even maar vond het toch niet zo’n goed idee. Voor Jodan Boys was dit gunstig want de drie punten bleven ditmaal echt aan de Sportlaan.

Terwijl de meeste mensen zich probeerden te warmen aan de winterzon of een broodje curryworst trapten beide ploegen om 14.30 uur af. Swift is één van de best voetballende ploegen van de Hoofdklasse en dat was vanaf de aftrap direct zichtbaar. Via kort combinatiespel wist de Amsterdammers elkaar in de eerste helft goed te vinden. Dit resulteerde  binnen vijf minuten in twee mogelijkheden voor de hoofdstedelingen. Gelukkig voor een ieder die Jodan Boys een warm hart toedraagt gingen deze kansen er niet in. Onze voorwaartsen lieten zich ook niet onbetuigd. De immer hardwerkende Fanny Waandels en Harold Vrolijk kregen beiden een kans om de 1-0 achter Constantin te schieten maar ook zij slaagden daar niet in. Net op het punt dat Jodan Boys in een moeilijke fase zat, kwam daar het moment van Mo Bellahcen en Elliot Pattinama. Mo speelde met en prachtige voetbeweging Pattinama vrij en El aarzelde geen moment, hij schoot van twintig meter de bal kiezelhard achter de Amsterdamse goalie, werkelijk een schitterend doelpunt.

Kort voor rust leek Swift op gelijke hoogte te komen, een inzet van dichtbij werd met een fantastische reflex gekeerd door Marvin Straver. Zo ging Jodan Boys rusten met een 1-0 voorsprong. In de rust werd duidelijk dat Enzo Huntink en doelpuntenmaker Pattinama niet verder konden. Zij werden vervangen door Bradley El Idrissi en Nadir Mohandis. De eerstejaars senior Mohandis maakt goede stappen en kreeg loon na werken. Ondanks de omzettingen werd Jodan Boys vrijwel gelijk aan het begin van de tweede helft gevaarlijk via Kevin de Vries. Waandels die in een uitbraak goed het overzicht hield en de mee opgekomen de Vries bereikte knalde de  bal van randje zestien op de goal. Met meer geluk dan wijsheid wist Constantin de bal te keren. In de zestigste minuut misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd, via een aanval over veel schijven belandde de bal uiteindelijk via Mohandis bij Vrolijk. Harrie haalde uit maar zijn schot werd gekraakt. Zo bleef de marge slechts één doelpunt. Maar de verdediging van Jodan Boys stond zaterdag weer als een huis. Veerman en Heerkens waren rotsen in de branding en de spitsen van Swift kwamen er niet aan te pas.

Tien minuten voor het einde verdubbelde Jodan Boys uiteindelijk de score door een doelpunt van Waandels. De atletische spits van Jodan Boys kon de bal uit een rebound vrij  binnen schieten. De meer dan prima leidende arbiter ter Brake floot na ruim negentig minuten af. Jodan Boys zet door de winst een goede serie neer. Uit de laatste vier wedstrijden werden negen punten behaald. Volgende week is Jodan Boys vrij. Op 10 maart speelt Jodan Boys thuis tegen Smitshoek, het begin van de derde periode.