In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Toen Cees Verschut en Peter Luk afgelopen zaterdagochtend vroeg op het veld kwamen, zag het er niet naar uit dat er zaterdag op veld één gevoetbald zou kunnen worden. Een laag sneeuw bedekte het hele kunstgras en met het piepschuim onder de mat, zou de sneeuw er zeker nog een dag hebben gelegen. Cees en Peter waren niet voor één gat te vangen, de hamburgers waren immers al bij John Boere besteld en de erwtensoep was al aan het pruttelen in de pan. Het zou niet gebeuren dat de wedstrijden van Jodan Boys 1 en 2 niet door zouden gaan. In allerijl werden Gert Bijl en Jan Willem van der Wolf ingeschakeld. Zo gebeurde het dat Jan Willem met z’n trekker uit 1955 uit Stolwijk kwam gereden en Gert Bijl onze hovenier uit een boom moest klimmen om met zijn trekker richting de Sportlaan te rijden. Binnen anderhalf uur hadden ze het veld helemaal schoon geveegd! Ze zeggen weleens vrijwilligers zijn onmisbaar voor de club en zo is het. Waar zouden we afgelopen zaterdag zijn geweest zonder Peter, Cees, Jan Willem en Gert! Mannen nogmaals dank! Grote klasse!

Dan naar de wedstrijd. Voor het eerste had het tweede het goede voorbeeld gegeven. Koploper Rijnsburgse Boys (wat versterkt was vanuit de eerste selectie) werd met 3-1 naar huis gestuurd. Bilal el Boyadi was de met twee treffers de grote man. Nadir Mohandis nam het andere doelpunt voor zijn rekening. Door deze overwinning zijn de veilige plaatsen weer in zicht voor Jodan Boys 2. Maar enfin Jodan Boys 1 begon de wedstrijd onder toeziend oog van veel oud-spelers van de selectie onder andere  Ahmed el Azzouti, Jeroen Borsboom en  Yassire Hamdani gebruikte hun vrije weekend om bij hun oude ploeg te komen kijken. Jodan Boys startte in dezelfde formatie als een week eerder tegen AFC, Mo Bellahcen die terugkwam van een schorsing begon derhalve op de bank. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen AFC waarin Jodan Boys verzuimde op een snelle voorsprong te komen deed de ploeg dat tegen Nootdorp wel. Harold Vrolijk werd al in de vijfde minuut door een heerlijke steekpass in scoringpositie gezet door Levi Marengo. Harold twijfelde geen moment en schoot de bal snoeihard met zijn linkerbeen achter de keeper van Nootdorp. Zo stond na driehonderd tellen de 1-0 al op het scorebord. Dat is ook weleens lekker. De voorsprong kwam de eerste helft niet meer in gevaar.

De wedstrijd werd gekenmerkt door een aantal harde overtredingen waarbij de scheidsrechter in het eerste bedrijf al een aantal keer de gele prent moest laten zien.

Net als vorige week kwam Jodan Boys ook weer uiterst gretig uit de kleedkamer. Binnen vier minuten viel de 2-0. Leroy Brank verlengde een ingooi van Enzo Huntink op Harold ‘Harrie’ Vrolijk en deze schoot zijn tweede van de middag binnen. Jodan Boys verscheen in de tweede helft nog een aantal keer voor de goed keepende doelman van Nootdorp. In de 68e minuut werd een inzet van Waandels na een mooie aanval gekeerd. Kevin de Vries zag zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal naast hobbelen. In de 78e minuut werd Vrolijk vervangen door Leona, nadat eerder Bellahcen in het veld was gekomen voor Pattinama. Mo Faouzi die Levi Marengo verving kreeg in de slotfase nog een grote kans om Jodan Boys derde binnen te schieten, helaas kon hij niet tot een schot komen.

Zo kende Jodan Boys een probleemloze middag tegen Nootdorp. 

De drie punten werden in de kantine gevierd waar Ruud Bakker met zijn mannen en vrouwen achter de bar voor veel gezelligheid zorgden op deze carnavalszaterdag. Door de overwinning klimt Jodan Boys weer een plekje en gaat het over FC Rijnvogels heen naar de zesde plaats. Volgende week vertrekken we al bijtijds richting Hoek die de laatste weken ook de smaak te pakken heeft. Drie op een rij hoe mooi zou het zijn!

Opstelling Jodan Boys: Straver, de Vries, Heerkens, Veerman, Verkaik, Brank, Vrolijk (’78 Leona), Huntink, Waandels, Marengo (’82 Faouzi), Pattinama ( ’65 Bellahcen)

Voor de foto’s, click hier.