In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Bron: Jodanboyssuporter

 

Zaterdag staan er slechts twee wedstrijden op het programma in de Hoofdklasse A. Beide wedstrijden zijn inhaalwedstrijden en Jodan Boys mag het op eigen sportpark Oosterwei opnemen tegen Nootdorp.

De promovendus uit het gelijknamige dorp bij Den Haag staat momenteel tiende in de Hoofdklasse A met 22 punten uit 16 wedstrijden. Een net resultaat tot nu toe en op papier zou de ploeg, die zelfs nog een wedstrijd minder gespeeld heeft dan Jodan Boys, een goede slag kunnen doen met twee inhaalwedstrijden. Het zou zelfs  over Jodan Boys heen kunnen gaan.

Marcley Manuela is met 6 goals de topscorer namens de Nootdorpers, die tot nu toe 24 goals scoorden in de Hoofdklasse A. Daarmee is Nootdotp een ploeg die niet veel goals maakt, maar toch nog op een verdienstelijke plek staan en best een redelijk uitzicht hebben op handhaving. Afgelopen weekend kwam Nootdorp niet in actie. De wedstrijd in en tegen ‘s-Gravenzande werd afgelast, maar de week daarvoor werd er gewonnen van Argon. SteDoCo was de week daarvoor wel te sterk (5-2).

Jodan Boys kwam afgelopen zaterdag wel in actie. Het won op eigen veld van AFC met 2-1. Een uitslag die niet helemaal terecht deed aan het spelbeeld in deze wedstrijd. Jodan Boys was sterker, maar miste toch een aantal kansen om de score groter uit te laten vallen. Toen het zo’n twintig minuten voor tijd nog 2-1 werd, was het nog even billenknijpen, maar gelukkig bleven de punten aan de Sportlaan. Bij Jodan Boys is Levi Marengo momenteel de topscorer met 8 goals. Andere spitsen zijn door uiteenlopende redenen nog minder trefzeker. Fanny Waandels was lang geblesseerd en ook Bradley el Idrissi is al weer een paar weken geblesseerd. Maar afgelopen weekend wist ook Harold Vrolijk weer te scoren. Hij maakte zijn tweede competitiegoal sinds zijn debuut eind oktober in de Hoofdklasse. Na de winterstop heeft Vrolijk een basisplaats gekregen, waar het voor de winterstop meer invalbeurten waren.

Jodan Boys kan de voorsprong op Nootdorp zaterdag vergroten als het wint, maar Nootdorp kan gelijk in punten komen met Jodan Boys als het hier weet te winnen. Kortom een wedstrijd waar best wel wat op het spel staat.

 

De wedstrijd van zaterdag begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter C.J.L.P. Berben.

Verder staan de volgende wedstrijden in de Hoofdklasse A op het programma:

Swift – Zwaluwen