In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Afgelopen zaterdag heeft Jodan Boys thuis een belangrijke overwinning op AFC behaald. De eerste twee wedstrijden na de winterstop kreeg Jodan Boys wel de complimenten voor het vertoonde spel, maar helaas werd er in deze wedstrijden niet gewonnen. Zaterdag, tegen AFC, speelde Jodan Boys vooral het eerste uur een goede wedstrijd en bleven de punten aan de Sportlaan.

Jodan Boys startte net als tegen Achilles Veen met Elliot Pattinama en Kevin de Vries  weer in de basis. Na pittige blessures is het goed Elliot en Kevin weer aan boord te hebben. Patrick Fonseca, Bradley el Idrissi, Omar el Haddoti en Romario dos Santos stonden alle drie met een blessure  langs de kant en ‘grote’ Mo was na zijn vijfde gele kaart geschorst. Onze boys waren zich bewust van het belang van deze wedstrijd. Dit was direct zichtbaar aan de start van de wedstrijd. Jodan Boys schoot uiterst fel uit de startblokken. In de eerste tien minuten waren Fanny Waandels via zijn hoofd en ‘kapitein’ Brank dichtbij een openingstreffer. Jodan Boys voerde de druk op onze Amsterdamse gasten op. In de elfde minuut kreeg de immer hardwerkende Huntink een uitgelezen mogelijkheid om de openingstreffer binnen te schieten, maar zijn inzet vanaf een meter of tien verdween over de verkeerde kant van de lat. Zo vergat Jodan Boys de trekker over te halen en zichzelf te belonen met een doelpunt. Dit kon weleens duur komen te staan, want de Amsterdamse ploeg liet zien in de omschakeling gevaarlijk te kunnen zijn. In de twintigste minuut verscheen een speler van AFC voor het doel, oog in oog met Marvin Straver, gelukkig wist onze ervaren keeper de inzet te keren. Aan de andere kant liet ‘Harry’ Vrolijk zien deze middag echt uit te zijn op een doelpunt. In de vierendertigste minuut kopte de lange spits uit een corner van Kevin de Vries net voor langs en even later schoot de geboren en getogen Perkouwenaar de bal vanaf rand zestien snoeihard op de vuisten van de doelman van AFC. Maar in de achtendertigste minuut was het dan toch raak. Uit een vrije trap van Roald Heerkens legde Waandels de bal goed terug op Vrolijk die niet aarzelde en de bal met zijn linkerbeen het doel in schoot. Zo ging  Jodan Boys met een 1-0 voorsprong rusten, terwijl het verschil in doelpunten groter had kunnen zijn.

Dat zullen de jongens in de kleedkamer ook gedacht hebben. Want terwijl de meeste mensen zich nog te goed deden aan broodjes bal en de overheerlijke erwtensoep, schoot Elliot Pattinama amper twintig seconde na het begin van de tweede helft, na goed voorbereidend werk van Huntink,  vanaf rand zestien de 2-0 binnen en dat is een kwaliteit van Pattinama. Zo, de Jodan Boyssupporters gingen er eens goed voor zitten kat in het bakkie 2-0 net na rust. Dit zou wel eens een doelpuntrijke middag kunnen worden. Ja de kansen bleven komen, nadat Kevin Quint de licht geblesseerde Michel Verkaik had vervangen, kreeg Vrolijk weer een grote mogelijkheid de 3-0 binnen te schieten maar zijn inzet verdween voor langs. AFC voelde dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Helemaal toen het in de eenenzeventigste minuut de 2-1 tegen de touwen werkte. De Amsterdammers gingen nu alles of niets spelen en Jodan Boys werd bij tijd en wijlen teruggedrongen zonder dat AFC tot echt grote kansen wist te komen. Jodan Boys kreeg in de omschakeling nog een paar mogelijkheden via Waandels en via de voor Vrolijk ingevallen Faouzi. Maar die inzetten leverden geen goals meer op.  Gelukkig wist Jodan Boys de wedstrijd na vijfennegentig minuten over de streep te trekken en bleven de punten aan de Sportlaan.

Al met al een middag waarin Jodan Boys met name het eerste uur goed speelde en de overwinning veilig stelde door goals van Vrolijk en Pattinama. Als we de volgende keer het vizier nog iets scherper af weten stellen dan kan een wedstrijd eerder worden beslist. Het blijft het mooiste wat er is de drie punten in eigen huis houden. Volgende week zullen we kijken of het wederom lukt bij inhaalwedstrijd tegen Nootdorp.

Opstelling Jodan Boys: Straver, de Vries, Heerkens, Veerman, Verkaik ( de Vries), Brank, Vrolijk ( Faouzi), Huntink, Waandels, Marengo, Pattinama

Foto’s in het fotoalbum.