In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Zaterdag ontvangen we op sportpark Oosterwei debutant AFC. De eerstejaars zaterdag Hoofdklasser uit Amsterdam bezet momenteel de 14e plaats in de Hoofdklasse met 15 punten uit 17 wedstrijden. Afgelopen zaterdag verloor AFC op eigen veld van het eveneens uit Amsterdam afkomstige Swift. De marge was minimaal (0-1), maar wederom geen punten voor de ploeg van trainer Benno Nihom, die nu toch wel de hete adem van de nacompetitie zal gaan voelen. Thierry van der Kooye is voor AFC de competitietopscorer met zes goals. Maar ook Pepijn Veerman, Daan Sutorius en Floris Dokkum wisten allen al vijf goals te scoren.

Goals scoren is juist iets was bij Jodan Boys misschien wel het probleem is. Afgelopen zaterdag lagen de verhoudingen in het veld niet zo ver uit elkaar, maar de overwinning van Achilles Veen (2-0) deed anders vermoeden. Het stond lange tijd 1-0 dankzij een benutte penalty, maar het lukte Jodan Boys niet om de gelijkmaker te forceren. Achilles Veen scoorde vlak voor tijd nogmaals met als resultaat 1 punt uit 2 wedstrijden na de winterstop. De week daarvoor wist Zwaluwen namelijk twee keer snel van een achterstand terug te komen waardoor er uiteindelijk maar een puntje in Gouda bleef. Geheel tegen de verhoudingen in, maar zo gaat dat in voetbal. Jodan Boys staat momenteel op de negende plaats in de Hoofdklasse A, met nog maar een kleine voorsprong op Smitshoek (3 punten), dat op plaats 13 staat en dus nacompetitie zou moeten spelen bij deze eindstand.

Maar gezegd moet worden dat de verhoudingen nog een beetje scheef liggen. Zo heeft Jodan Boys nog een wedstrijd minder gespeeld en kan het de komende weken goede zaken doen. Dan moet er zaterdag in ieder geval een goed resultaat neergezet worden…

Maar of de gasten dat zaterdag toe zullen laten is maar de vraag. Zij zullen ongetwijfeld hopen zich veilig te spelen en dan niet via de nacompetitie. Dan zal een overwinning in Gouda misschien wel een goede opsteker zijn voor de komende weken. Eerder dit seizoen won AFC op eigen veld met 3-2 van Jodan Boys, dus het beloofd een spannende wedstrijd te worden vanmiddag.

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter J.S. Boringa. We hopen dat u kunt genieten van een aantrekkelijke, maar vooral sportieve wedstrijd op ons sportpark Oosterwei.