In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

(door Jodanboyssupporter)

Jodan Boys heeft vanmiddag een punt aan Zwaluwen cadeau gedaan. In een goede wedstrijd voor Jodan Boys kwam het op voorsprong via Marengo. De assistent moest de goal nog wel even bevestigen en zelfs na de niet verdiende gelijkmaker van Merrelaar blijf Zwaluwen maar klagen bij de leidsman. Vlak na rust kopt Waandels de 2-1 binnen, maar een moment van onachtzaamheid stelde Merrelaar wederom in de gelegenheid de gelijkmaker te maken. Jodan Boys had genoeg kansen op goals, waarbij Zwaluwen het vooral van een aantal spaarzamen uitbraken moest hebben. Maar ook daarbij waren nog een paar dotten van kansen voor de bezoekers.

Jodan Boys begon vandaag zonder Elliot Pattinama. Basisplaatsen waren er voor Harold Vrolijk en Michel Verkaik. Op de bank zaten Kevin de Vries en Mohammed Faouzi evenals Michael van Bilsen die op verzoek weer terug keerde bij Jodan Boys.

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd, die helaas matig bezocht werd. Slechts 350 toeschouwers die het koude weer trotseerden om te genieten van een heerlijk middagje voetbal aan de Sportlaan.

Binnen vijf minuten had Jodan Boys al voor kunnen staan. Bij een corner kopt Brank de bal door en die valt voor de voeten van Waandels. Waandels haalt hard uit, maar keeper van Tienen weet het schot te keren.

Vijf minuten later is het dan wel raak. Hoewel scheidsrechter Jobse in eerste instantie geen goal toekent, gaat hij toch even praten met zijn assisten die met de vlag wappert. Marengo had de bal vanaf de zijkant op doel geschoten tegen de onderkant van de lat. Er werd gejuigd en geprotesteerd. Uiteindelijk wijst Jobse naar de middenstip, waarna Levi Marengo zijn goal mag gaan vieren met zijn ploeggenoten.

Lang kon Jodan Boys niet genieten van de voorsprong. Twee minuten na de openingstreffer volgt een snelle uitbraak en laat de verdediging Ricardo Merrelaar uithalen. Straver is kansloos en het is weer gelijk.

Aan de andere kant kopt Waandels op aangeven van Marengo naast, waarn later ook nog een goede kans volgt. Eerst kopt Waandels door, waarna Huntink ook kan koppen. Zijn inzet wordt echter door van Tienen op het dak van het doel gekopt.

Ook nu weer hevige protesten van de bezoekers en Jobse begint het zat te worden. Er volgt een waarschuwing dat het nu klaar is.

Halverwege de eerste helft moet Zwaluwen noodgedwongen wisselen. Verschoor verlaat geblesseerd het veld en wordt vervangen door Keizerwaard.

Direct na de wissel moet Marvin Straver redding brengen op een inzet van de bezoekers. Maar ook Jodan Boys is gevaarlijk. Een paar minuten later kan Waandels bijna een voorzet van Huntink binnen koppen. Helaas gaat de bal net naast.

Jodan Boys blijft aanzetten en wederom is Waandels betrokken bij een goede aanval. Dit keer kopt hij de bal door, maar Vrolijk staat net iets te ver waardoor hij niet bij de bal kan.

Ook van Tienen grabbelt nog eens mis, maar de bal komt bovenop de lat terecht. Genoeg kansen voor Jodan Boys dus, maar de bal wil er niet in.

Dan is het oppassen voor de gevaarlijke tegenstoot van Zwaluwen. Gelukkig is Straver attent en kan het schot of de eventuele voorzet vanaf de zijkant pakken.

Een schot van Marengo aan de andere kant wordt vervolgens met enige moeite gepakt, waarna Zwaluwen bijna de voorsprong had kunnen pakken vlak voor rust. Merrelaar schuift de bal gelukkig voorlangs. Zo gaan beide ploegen met een 1-1 stand rusten. Jodan Boys moet effectiever worden in de tweede helft. Het heeft genoeg kansen, maar in de afronding lukt het niet altijd.

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys aan de aftrap. Jodan Boys zoekt direct weer de aanval en binnen vijf minuten heeft Jodan Boys de zo verdiende voorsprong weer binnen. Fanny Waandels schiet op aangeven van Levi Marengo hard binnen. Direct proberen de bezoekers het doel van Straver te zoeken. Daarbij maakt Sten Wever een schwalbe, die door scheidsrechter Jobse direct met geel bestraft wordt.

Maar een minuut later is het helaas wel raak. Ricardo Merrelaar wordt wederom te vrij gelaten en kan zo wederom de gelijkmaker binnen schieten.

Levi Marengo is geeft het nog niet op en zet zijn tegenstander met een mooie actie te kijk. Hij gaat voor het schot, maar dat is te zwak.

Kevin de Vries mag even later in het veld komen voor Patrick Fonseca. Zwaluwen krijgt dan nog een vrije trap op een mooie plek, maar Straver kan de bal eenvoudig pakken.

Verkaik wordt dan ook vervangen. Voor hem in de plaats komt Gilliomar Leona, waarna Levi Marengo een uitgelezen kans op de 3-2 had. Leroy Brank kopte door, waarna hij echter van dichtbij over schiet.

Straver brengt nog eens redding en daarna zijn er nog kansen voor Heerkens (kopbal naast), Marengo (vrije trap naast) en de ingevallen Faouzi (ruim naast).

Maar de bal ging er maar niet in. Twee minuten nadat Faouzi zijn grote kans miste, zag Waandels zijn kopbal van de lijn gekopt worden. Zo bleef het 2-2 en ziet Jodan Boys Hoek op de ranglijst passeren en komen fc Rijnvogels en Swift door hun overwinningen nog dichterbij. De onderste drie ploegen verloren wederom. AFC, RVVH en Argon sluiten de ranglijst. Smitshoek won bij Argon en is nu nog maar 1 punt achter op Zwaluwen, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Volgende week gaat Jodan Boys op bezoek bij Achilles in Veen. Deze ploeg staat zes punten voor op Jodan Boys, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Voor Jodan Boys is winst belangrijk om de aansluiting met de subtop te behouden.

Foto’s te vinden in Jodan Boys in beeld “Fotoalbums”