In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

As zaterdag verwelkomen wij het Vlaardingse Zwaluwen op sportpark Oosterwei. De ploeg van trainer Oscar Biesheuvel bezet momenteel de twaalfde plaats in de Hoofdklasse A. Zwaluwen heeft een achterstand van vijf punten op Jodan Boys, dat op de zesde plaats staat. Zwaluwen heeft overigens wel een wedstrijd minder gespeeld dan Jodan Boys.

Afgelopen week oefende Zwaluwen twee keer. Afgelopen weekend werd er met 1-5 gewonnen bij Venlose Boys, dat uitkomt in de zondag eerste klasse en daar een elfde plaats bezet. De week daarvoor was Zwaluwen te sterk voor zaterdag eersteklasser DCV. Het won van de Krimpense ploeg, dat momenteel twaalfde staat in de competitie met 6-1. Midweeks werd ook nog met 2-3 gewonnen van zaterdag eersteklasser Forum Sport.

Jodan Boys kwam vorige week terug van een trainingskamp in Portugal. Tijdens de Algarve Cup wist Jodan Boys tijdens twee korte wedstrijden niet te scoren. Tegenstanders RKAVV (zondag Hoofdklasse) en Spijkenisse (3e divisie) deden dit ook niet, waarna Jodan Boys als derde eindigde op dit toernooi, waar het vorig jaar nog winnaar van was. Afgelopen zaterdag won Jodan Boys het oefenduel tegen zaterdag eersteklasser Sportlust ‘46, dat nog volop meedoet in de race voor de titel, met 3-1. Harold Vrolijk scoorde voor rust en tien minuten na rust werd het 1-1. In de slotfase, met nog tien minuten op de klok schonk Elliot Pattinama met twee goals de overwinning aan Jodan Boys. Pattinama maakte overigens na lange tijd weer zijn rentree.

Eerder dit seizoen won Jodan Boys in competitieverband met 0-3 van Zwaluwen. Bradley el Idrissi en Levi Marengo (2x) waren verantwoordelijk voor de goals. Zal Zwaluwen zaterdag zorgen voor sportieve revanche of kan Jodan Boys ook nu weer aan het langste eind trekken?

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter M. Jobse. Wij wensen u een plezierige, maar vooral sportieve wedstrijd toe.