In Nieuws

Op de druk bezochte nieuwjaarsreceptie van afgelopen zaterdag, zijn traditioneel weer 5 vrijwilligers van het jaar gehuldigd. Deze keer zijn Jan Massar, Ekrem Kama, Nona Martowidjojo en -voor het eerst in de Jodan Boys geschiedenis- een vader en dochter, namelijk Teus en Manon de Kruijff. 

van links naar rechts: Teus en Manon de Kruijf, Ekrem Kama, voorzitter Marco Kastelein, Jan Massar en Nona Martowidjojo

Voorzitter Marco Kastelein had voor iedereen een mooi woord:

Ekrem Kama.

Ekrem is al jaren actief in allerlei vrijwilligersfuncties. Zo was hij actief als grensrechter bij het 1e en 2e elftal, als barmedewerker en als portier in het sponsorhome.

We kennen Ekrem als een sociale, betrokken en betrouwbare vrijwilliger. Iemand op wie de vereniging altijd een beroep kan doen. Dat is ook anderen opgevallen gezien de prachtige column van Jan Schoonen van voetbalrotterdam.nl.

Momenteel vervult Ekrem twee taken binnen onze club. Als elftalbegeleider van Jodan Boys 1 verricht hij verschillende hand-en spandiensten rondom de selectie. Of het nu gaat om het inkopen van bananen voor in de kleedkamer, het ondersteunen van de materiaalman of het begeleiden van een scheidsrechter bij een oefenwedstrijd. Ekrem staat altijd klaar.

Een bijzonder moment in het afgelopen jaar was de wedstrijd waarbij Ekrem zijn zoon Yusef het wedstrijdshirt mocht aanreiken voor zijn debuut in Jodan Boys 1. Sinds dit seizoen heeft Ekrem nog een tweede functie, namelijk gastheer bij Fc Oosterwei.

Het maatschappelijk project waarbij jongeren uit de buurt voetbaltrainingen van selectiespelers en sociale begeleiding krijgen aangeboden. Ekrem verzorgt alle facilitaire zaken en biedt een luisterend oor aan de jongens en meisjes die deelnemen. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor alle inspanningen die hij voor de vereniging verricht en hebben daarom besloten hem te onderscheiden als een van de vrijwilligers van het jaar.

Jan Massar

Jan is al sinds 1997 als vrijwilliger actief binnen de Jodan Boys. Eerst jarenlang als leider van de verschillende jeugdelftallen waar zijn zoon in speelde. Nu zorgt Jan er al ruim 8 jaar voor dat elke week alle junioren- en seniorenwedstrijden in de B-categorie van scheidsrechters worden voorzien. Dit is met gemiddeld vijftien wedstrijden per week een behoorlijke klus. Die veel tijd kost. Elke maandagavond zit hij in de commissiekamer om een voor een de scheidsrechters te bellen om te vragen of ze willen fluiten. In het begin samen met Arjan Goudzwaard en Jan de Frankrijker. Later met Joop Meijderwijk en nu al weer enkele seizoenen samen met Jan-Wouter Kok. Tot slot fluit Jan zelf ook al jarenlang elke week met veel plezier zijn wedstrijden voor de vereniging.

Nona Martowidjojo

Al meer dan 10 jaar een vast gezicht in de keuken. Altijd met een vrolijke lach op je gezicht. Volgens insiders heb je wel eens hulp nodig als de patat te hoog staat of de mayo op is, maar regeer je in de keuken alsof het je eigen Indische eethuisje is. We zijn er trots op dat je een vaste kracht bent in een team dat versterking kan gebruiken. Jouw enthousiasme straalt uit naar de hele club.

Teus en Manon de Kruijf

Uniek in de geschiedenis van Jodan Boys dat vader en dochter vrijwilliger van het jaar worden. Manon, jij bent met je vader meegekomen om in de kantine te helpen. Ontzettend leuk dat je dat gedaan hebt. Je bent al jaren een vertrouwd gezicht bij onze vereniging. Je uitstraling en enthousiasme zijn een verrijking achter de bar. Je inzet in het vaste team en ook buiten de roosters maakt het voor je collega’s makkelijker. Fijn dat we altijd op je kunnen rekenen. Daarom zetten we je vanmiddag in het zonnetje.

Teus, je zal wel ontzettend trots zijn op je dochter. Je bent op iedere plek inzetbaar, maar toch het liefst achter de bar. Ik begrijp dat je als meestertapper ooit een wedstrijd bij Jodan Boys hebt gewonnen. Ook op jou kunnen we al een hele lange tijd rekenen. In je team ben je een motor en menig vrijwilliger is door jou opgeleid. Bardienst of niet, als het eerste speelt sta je samen met je maat Guus naast Jouke en Minne voor de club klaar. Jodan Boys hoopt nog lang van jouw positieve inzet te mogen genieten.

De hele speech van Marco Kastelein kun je hier (nieuwjaarstoespraak-2018) nalezen.