In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Hierbij het laatste verslag van reporter Cor Starreveld vanuit Portugal. Vanavond vliegt de selectie van Jodan Boys terug naar Nederland.

 

Dag 4

Op deze zaterdag stonden  er twee wedstrijden voor ons 1e elftal gepland voor de Algarve Cup. Omdat wij vorig jaar deze prijs wonnen, waren de mannen van Dennis van de IJssel er ook dit jaar op gebrand weer beslag te leggen op deze “Europese”prijs. Allereerst weer een goed en stevig ontbijt op de Brown’s Sports & Leisure Club. Om 11:00 uur een wedstrijdbespreking, vervolgens een vervroegde lunch en hierna naar het “old school” voetbalstadionnetje van FC Ferreiras. Naast Jodan Boys bestond het deelnemersveld uit Spijkenisse (3e Divisie), RKAVV (hoofdklasse zondag) en Oranje Wit (eerste klasse zaterdag).

De eerste partij tussen Oranje Wit en Spijkenisse eindigde in een 2-0 overwinning voor de Dordtenaren. Hiermee sloeg Oranje Wit direct een goede slag omdat naast de drie winstpunten voor een gewonnen partij ook voor elk gescoord doelpunt een punt werd bijgeschreven. Dus direct al op 5 punten! Hierna traden onze boys aan tegen RKAVV. De Leidschendammers boden flinke weerstand en na twee x twintig minuten werd een brilstand genoteerd. 0-0. Dus voor beide ploegen slechts één schamel puntje. RKAVV kon direct doorgaan tegen Oranje Wit om het puntentotaal op te vijzelen. Echter eindigde deze match in 1-1 waarbij beide ploegen twee punten aan hun totaal konden toevoegen.

De slotwedstrijd van Jodan Boys tegen Spijkenisse moest dus met minimaal 4-0 worden gewonnen om Oranje Wit in punten voorbij te streven. Spijkenisse was wakker geschud na hun onnodige nederlaag tegen Oranje Wit en startte tegen ons in een aanmerkelijk sterkere opstelling. Ook ex Jodan Boys speler Marvin van der Pluijm maakte zijn opwachting. Daar waar aanvankelijk Spijkenisse goed uit de startblokken kwam, trok Jodan Boys gedurende de wedstrijd het initiatief meer en meer naar zich toe. In het begin van tweede helft werd Mo Faouzi gewisseld voor Harold Vrolijk. Harold startte energiek en leek op zeker moment vanaf de achterlijn een panklare voorzet af te leveren. Weliswaar lukte dit maar na een lichte botsing met een tegenstander kwam hij uiterst ongelukkig terecht waarbij hij in aanraking kwam met het hekwerk achter het doel. De schrik sloeg de medespelers en supporters om het hart. Het moge duidelijk zijn dat de wedstrijd er hier voor Harold opzat en Mo Faouzi kwam het veld weer in.

Doordat het onduidelijk bleef in hoeverre Harold was geblesseerd werd ook de aanwezige Bert Graafland (ex spits Jodan Boys en tegenwoordig huisarts) van de tribune gehaald voor een consult. Besloten werd om Harold te laten onderzoeken in een ziekenhuis in het nabij gelegen Faro. ’S-Avonds konden wij met z’n allen tot grote opluchting constateren dat het wonderwel goed ging met onze patiënt. Overigens bleef het een gelijk opgaande wedstrijd met mogelijkheden voor beide ploegen. Moor ook hier bleef voor ons  jammer genoeg  de stand op 0-0 steken. Met deze stand eindigde Jodan Boys met slechts twee punten op een teleurstellende derde plaats.

Jammer! Volgend jaar beter….

De zaterdagavond in het trainingskamp is voor de jongens naast het gebruikelijke voetbalplezier uiteraard ook een avond om naartoe te leven. Na het diner kreeg iedereen vrijaf met mededeling dat men niet per se om half negen de volgende ochtend aan het ontbijt hoefde te verschijnen. Natuurlijk is dit voor onze boys niet tegen dovemans oren gezegd. Velen van hen trokken erop uit naar bestemmingen in Faro, Albufeira en Villamoura. Opgemerkt moet worden dat een groot aantal in een Ierse Pub terecht kwam  waarbij onder leiding van zangpedagoog Mees van de Lagemaat Ierse volksliederen ten gehore werden gebracht. Volgens de berichten van degenen die dit hebben meebeleefd liepen bij velen de tranen van het lachen over de wangen. Kortom….een ware topavond! Weer uitstekend voor het teamgevoel! Over de tijdstippen van terugkomst bij Brown’s is de reporter niet ingelicht………

Dag 5

Over de ochtend van dag 5 valt begrijpelijkerwijs weinig te melden. Een aantal stafleden en supporters die bij Brown’s waren achtergebleven ontbeten deze zonnige zondagmorgen om 8:30 uur. Hierna werd door een aantal van hen de eerste training van de selectie van het daags ervoor aangekomen NAC uit Breda bekeken. Zo rond de lunch was de groep weer helemaal compleet en bestond de middag uit een geweldige activiteit! De bus bracht ons naar een nabij gelegen kart centrum! Hier werden op deze middag nieuwe talenten ontdekt! Louis Hamilton en Max Vertappen LET OP!!!!! Dirkie Rietveld , Roald Heerkens en Fanny Waandels komen eraan!!!

Er werd gereden in twee groepen van elk zestien coureurs die een half uur over de baan mochten racen. Eerst een opwarmronde, daarna een heuse race! De eerste werd gewonnen door Dirk Rietveld. De tweede heat werd op naam van Karel van den Heuvel geschreven. Jullie begrijpen. Veel hilariteit om een aantal niet bij name genoemde jongens die uit de baan vlogen en botsten dat het een lieve lust was. Gelukkig gebeurden er geen al te gekke dingen waardoor iedereen kon terug kijken op een zeer geslaagd evenement. Na afloop kreeg ook een aantal oudere “coureurs” nog even de kans zich uit te leven en onderscheidden m.n. Marco Veenhuis, Rene Geurts, Freek Smeets en Ruud Bakker zich in deze tak van sport.