In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Hierbij weer een update vanuit Portugal van reporter Cor Starreveld.

Dag 2 (vervolg)

Aan het eind van dag 2 werd ’s avonds een groot kaart tournooi belegd waarbij eenieder de keuze had deel te nemen aan het eenendertigen, klaverjassen of pokeren. Hier en daar werd met het mes op tafel gespeeld maar uiteindelijk verliep de hele avond in goede sfeer. In deze tijden van veel mobiele telefonie was het goed te zien dat iedereen uren lang lekker met elkaar aan het strijden was. Martin Rietveld was zo vriendelijk om de drankjes te sponsoren en Joop Kempers gedroeg zich weer als een ware teammanager door van tijd tot tijd de tafels van chips en pinda’s te voorzien.

Wederom een gezellige avond in het kader van teambuilding enz.

Dag 3

In de ochtenduren van de vrijdag werd de groep in tweeën gespiltst. De A-selectie bleef op het sportcomplex en werkte haar derde training af. De B-selectie vertrok met een aan tal supporters naar het stadionnetje van de plaatselijke FC Guia. Hier traden de jongens in het strijdperk tegen de zondag eersteklasser FC Eersel. Het was voor de meesten van ons een grote verrassing toen ook oud Jodan Boys spits Bert Graafland met vrouw en zoon en dochter deze wedstrijd kwam bezoeken. Jodan Boys had een enorm veldoverwicht maar wist dit helaas ondanks vele open kansen niet in de score tot uitdrukking te brengen. Door een foutje in defensie van FC Eersel wist uiteindelijk onze Harold Vrolijk toch het net te vinden en gingen we rusten met een 1-0 voorsprong. Na de rust werden er door het duo Kama/Revet veel wisselingn doorgevoerd om iedereen voldoende speeltijd te geven. Helaas werd het spel er niet beter op en bleef de teller steken op die ene goals van voor rust. Door was miscommunicatie in de defensie profiteerde FC Eersel nog en werd de eindstand op 1-1 bepaald.

Dit was jammer omdat we door een goede eerste helft we eigenlijk met minimaal 4-0 voor hadden moeten  staan. Maar ook dit hoort bij dit edele spel.

Na de lunch kreeg de groep vrijaf. Door de slechte weersomstandigheden waren we genoodzaakt het buitenprogramma af te gelasten. Tussen de buien door werd er door een aantal van ons toch gebruik gemaakt van de tennisbanen. Ondertussen was aan het einde van de ochtend een illuster drietal neergestreken op de Brown’s Sports & Leisure Club. We hebben het dus over Maarten Westerduin, Mitchel Heerkens en Bram van Loon. Zij waren speciaal ingevlogen als belangrijke gasten om in de avonduren ons te entertainen met een geweldige sportquiz. In tegenstelling tot diverse edities bij Jodan Boys in de laatste jaren, had dit drietal voor een andere insteek gekozen. Naast de gebruikelijke vragen over bijvoorbeeld hoe het stadion van FC Den Bosch heette werd nu ook aandacht geschonken aan de populaire PC game FiFa 2018. Ook kwamen er een aantal vragen over WAGS (Women and Girlfriends) van bekende voetballers voorbij. Soms leek het wel een beetje op RTL Boulevard maar hierdoor werd deze quiz voor zowel de oudere als de jongere liefhebber een festijn om mee te maken. Er werd gestreden door tien teams bestaande uit ca. 5 personen. De teams droegen allen de namen van in de Portugese eredivisie spelende ploegen. Na drie rondes bleven er twee ploegen over voor de finaleronde. Elk teamlid werd individueel bevraagd en uiteindelijk bleven er drie kanjers over, te weten: Mo Faouzi, Joop Kempers en Roald Heerkens. Na een een spannende finale kwam uiteindelijk Roald Heerkens als onbetwiste winnaar uit de bus. Een groot compliment aan de organisatoren van de quiz! Er werd gegild en gezonden en het was echt supergezellig!! Een echte Jodan Boys Top avond!