In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Ook dit jaar houdt razende reporter Cor Starreveld u op de hoogte van de ontwikkelingen tijdens het trainingskamp van de A-selectie in Portugal. Hieronder het verslag van de eerste twee dagen…

Dag 1

Onder stormachtige omstandigheden verzamelde op 3 januari om 4.00 ’s ochtends  de gehele groep van spelers, staf en begeleiders zich in de Dug Inn. Met slaperige oogjes werden de nieuwjaarswensen naar elkaar uitgesproken waarna om 4:30 uur richting Schiphol werd gekoerst.

Uiteraard ging het niet helemaal zonder slag of stoot. Een van de spelers kwam er op het laatste moment achter dat zijn paspoort was verlopen dus moest er in alle vroegte op Schiphol nog een nooddocumentje worden geregeld waarna de vliegreis een aanvang nam. We hadden geluk dat we op tijd ( 7.30 uur) de lucht in konden omdat de storm die deze dag over Nederland raasde er voor zorgde dat vele vluchten werden gecanceld/uitgesteld.

Aangekomen op Faro wachtte ons de aangename verrassing van zonnig weer in combinatie met een lekker temperatuurtje van ca. 20 gr. Dat was wel even een verschilletje met het koude kikkerlandje waar we vandaan kwamen. Net zoals vorig jaar vertoeven we ook nu weer op de Brown’s Sports & Leisure Club te Vilamoura. Een prachtig sportcomplex met mooie groene natuurgrasvelden, tennisbaden, zwembaden en een tweetal fitnessruimtes. Een soort Papendal in Portugal kan je dit wel noemen. Nadat iedereen zich had geïnstalleerd in de eigen bungalowtjes werd een eerste presentatie gehouden op een van de terrassen van de Club.

Intitiatiefnemer en hoofdsponsor Jodan Boys Topvoetbal, Marco Veenhuis hield een vlammend betoog over de gewenste invulling van het trainingskamp.  Hoe? Dat moge duidelijk zijn….

Volledige inzet, hard werken op de training, tijdig je rust pakken, dingen met elkaar doen, opbouwend kritisch naar elkaar. Kortom, een flinke investering in jezelf als speler maar vooral denkend in het groetere belang …het TEAM (Together Everyone Achieves More).

Na de lunch uitte zich dit in een zeer goede training van beide selecties onder leiding van Dennis vd IJssel en Michiel Sol. Wijnand Donk nam de keepers ouderwets hard onder handen terwijl spitsentrainer Remco Blok zich ontfermde over onze voorwaartsen. Op een ander deel van het gazon gingen Karel Revet en Murat Kama hard aan de slag met hun mannen van de B-selectie.

Na het gezamenlijk diner ’s avonds werden voor beide selecties evaluatie sessies gehouden om met elkaar terug te kijken op de eerste seizoenshelft. Maar vooral afspraken te maken voor de twee helft van dit seizoen. Er werden hier en daar wat meningen uitgewisseld en afspraken gemaakt met maar één doel: een verbetering van spel en resultaten in de komende periode.

Hierma was iedereen vrijaf. Een aantal jongens legde een kaartje, anderen leefden zich uit op het dartbord. En weer anderen volgden de aantrekkelijke match in de Premier League Arsenal – Chelsea. Om ca. 23:00 uur had iedereen het wel met deze lange dag gehad en ging men een slaapje doen.

 

Dag 2

Na het voedzame ontbijt om 8:30 uur werd gestart met de tweede training. Helaas niet onder de zonnige weersomstandigheden van de eerste dag. De temperatuur bleef goed met ca. 18 gr. Echter de gehele dag bewolking. Jammer maar helaas. Terwijl de heren zich het snot voor de ogen trainden werd ook door een aantal begeleiders een prestatie van formaat neergezet. Jan Dolk, Joop Kempers, Freek Smeets, Martin Rietveld en Cor Starreveld vermaakten zich prima in de fitnessruimte van Brown’s.

Tijdens de lunch werden nog  diverse opvallende mededelingen gedaan over hoe de selectie er volgend seizoen uit gaat zien.  Één van onze spitsen, Fanny Waandels ( in het dagelijks leven DJ Fanuel Juulz) heeft ook voor het seizoen 2018 -2019 aangegeven het shirt van Jodan Boys te dragen. In een moeite door werd ook aangegeven  dat na zijn terugkomst, Joop Kempers het als teammanager goed naar zijn zin heeft en er sowieso ook nog een jaar aan vast knoopt.

Na deze vreugdevolle mededelingen stapte bijna het gehele gezelschap in de luxe touringcar richting Praia de Felisa te Vilamoura. Hier werden onder bezielende leiding van Wijnand Donk cs. De overbekende Januari strandspelen van Jodan Boys uitgevoerd. Voetvolley blijft altijd voor rasvoetballers een plezierige bezigheid. Zo ook voor die van ons.. Diverse niet bij name genoemde begeleiders gaven zich over aan andere strandactiviteiten met emmer en schep. Weer anderen zochten een plekje uit de zilte zeewind op een afgeschermd terras van de nabij gelegen beach club.

Ook zij deden hun uiterste best om wat versnaperingen naar binnen te werken. Hulde ook aan een aantal noeste wandelaars die het er voor over hadden om de afstand van van Brown’s naar de Praia de Vilamoura wandelende te overbruggen. Schrik niet: 8 km. Ruud Bakker, Marco Veenhuis, Karel vd Heuvel, Rene Geurts, Freek Smeets en ondergetekende deden wat trainingsarbeid voor de Nijmeegse Vierdaagse 2018. Op de terugweg namen Hans van Kersbergen, Mees vd Lagemaat, Remco Blok en Joop Kempers ook de handschoen op en ondernamen dezelfde poging voor de terugreis. Bij het schrijven van dit artikel is overigens nog niets van deze heren vernomen. Hopelijk maakt u zich bij het lezen niet ongerust.

 

Binnenkort volgt weer een verslag van onze belevenissen in Vilamoura!