In Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag een 5-2 nederlaag geleden tegen Noordwijk. In de voorbeschouwing naar de wedstrijd schreven we nog dat Noordwijk de laatste weken wind tegen heeft en dat Jodan Boys bij winst zich steviger in de subtop kon handhaven. Van die tegenwind was weinig te merken want met een bries in de rug scoorde Noordwijk er in een half uur lustig op los. Jodan Boys begon  goed aan de wedstrijd, de eerste vijf minuten waren gelijk opgaand. Maar een wedstrijd duurt geen vijf minuten, vijfentachtig minuten langer. In minuut acht kreeg Martijn le Congé aan de rand van het stafschopgebied de bal en hij kon vanaf de zestienmeter een hoek uitzoeken, hij deed dat op prachtige wijze. De eerste beste kans betekende een doelpunt. Direct na de aftrap had Fanny Waandels een mogelijkheid, maar Gouwenaar Roy Rondeltap wist Waandels van scoren te houden. Een paar minuten later werd de score alweer verdubbeld en zo keek Jodan Boys binnen het kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. Dit was niet het Jodan Boys dat we kenden. Het oogde allemaal te flegmatisch te passief en de ploeg van Zethof maakte daar dankbaar gebruik van. In de dertigste minuut werd het zelfs nog drie nul door een kopbal van Emiel Wendt. Na dit doelpunt leek Jodan Boys weer even terug in de wedstrijd te komen. Levi Marengo stond aan de basis van de goal die door Romario werd binnengeschoten. Maar acht minuten later scoorde Denzel James de mooiste goal van de middag en misschien zelfs wel van de eerste seizoenshelft. Van de rand van de zestien schoot de met nummer zesenzestig op zijn rug spelende James de bal vanuit een schijnbaar onmogelijke hoek schitterend binnen. Zo keek Jodan Boys bij rust tegen een 4-1 achterstand aan. De Goudse supporters vroegen zich af hoe dit mogelijk was, immers stonden wedstrijden tegen Noordwijk altijd garant voor spanning en de spanning was er na een kwartier al af. Na rust herpakte Jodan Boys zich enigszins. Noordwijk nam wat gas terug. In  minuut drieënzestig ging Westdijk nog even door waar James mee was geëindigd; mooi scoren. Uit een hoekschop hakte hij de bal achter Matthijs Swaneveld. De Goudse goalie had zich zijn laatste wedstrijd anders voorgesteld. Met 5-1 op het scorebord kon Harold Vrolijk nog iets terug doen. Na goed voorbereidend werk van de ingevallen el Idrissi scoorde de Perkouwer zijn eerste competitiedoelpunt voor Jodan Boys. Dat was misschien het lichtpuntje na een sombere middag. Verder dan een schot van el Idrissi op de lat kwam Jodan Boys niet meer. Zo eindigde de wedstrijd in een ruim verlies, waar van tevoren nog de hoop was om met resultaat naar Gouda af te reizen. Gelukkig zijn er bij elke wedstrijd slechts drie punten te winnen of te verliezen. Het kan er na de winterstop tegen Zwaluwen zo maar weer heel anders uit zien. Want de laatste weken hebben we ook veel genoten van onze ploeg als we kijken naar de winstpartijen  tegen Zwaluwen,  SteDoCo en Rijnvogels. Tegen Rijsoord werd er na een goede tweede helft gelijkgespeeld en tegen het sterke Ter Leede werd er nipt verloren. Nu een paar weken vrij waarna de ploeg zich in Portugal gaat voorbereiden op de eerste competitiewedstrijd op 20 januari thuis tegen Zwaluwen.

Het was niet alleen verlies aan de Duinwetering Jodan Boys 2 gaf ’s ochtends een goed visitekaartje af. Het versloeg directe concurrent Noordwijk met 3-1. De goals kwamen op naam van Lion van de Velde en Yannick Poot beide jongens zijn actief in onder de 19. Zo levert de ploeg van Kama en Revet en elftalleider Jan Dolk een puike prestatie. Na vijf wedstrijden met nul punten onderaan. Nu  na elf wedstrijden heeft Jodan Boys dertien punten verzameld en staat het op een plek die aan het einde van het seizoen handhaving betekent! Wie weet wat er nog meer in het vat zit.