In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag een hele mooie overwinning geboekt op FC Rijnvogels in Katwijk. In de eerste helft zag het er niet naar uit dat Jodan Boys met drie punten naar huis zou gaan. Jaap van Duijn scoorde de 1-0, wat tevens de ruststand was. In de tweede helft scoorde Bradley el Idrissi (2x) en Michel Verkaik voor Jodan Boys. Dit zorgde ervoor dat Jodan Boys met 2-3 de lastige uitwedstrijd in Katwijk wist te winnen.

Naar aanloop van het duel met FC Rijnvogels waren er een aantal twijfelgevallen in de ploeg van Dennis v/d Ijssel. Mo Faouzi kampte met liesproblemen waardoor hij niet kon spelen. Marengo was niet helemaal fris uit de midweekse wedstrijd met AGE-GGK gekomen. Daarnaast kampte aanvoerder Leroy Brank ook met wat fysieke problemen die hij over had gehouden aan de wedstrijd met Ter Leede van een week eerder, waardoor hij de hele week niet kon trainen. Gelukkig kon Marengo starten, Brank nam plaats op de bank, waardoor de aanvoerdersband om de arm van Roald Heerkens zat! Bij FC Rijnvogels hoopte ze op het schokeffect wat een trainerswissel teweeg kan brengen. Hein van Heek die mooie tijden met de ploeg had beleefd, werd het slachtoffer van de tegenvallende resultaten. Zaterdag zat de nieuwe trainer Jimmy Simons voor het eerst op de bank. Na de overwinning van een week eerder tegen Smitshoek, wilde de vogels dit in eigen huis een vervolg geven en  zo snel mogelijk van de onderste plekken weg raken. Jodan Boys verloor vorige week nipt tegen Ter Leede en het wist dat het bij winst dicht tegen de top vier aan kon blijven schurken, maar bij verlies de middenmoot in het verschiet lag.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Na negentien minuten kreeg Jodan Boys de eerste mogelijkheid. Een hard schot van Levi Marengo werd gekraakt en het leverde niet meer op dan een corner. Bij FC Rijnvogels liep Jaap van Duijn in de voorhoede en we weten inmiddels uit het verleden als Jaap het op zijn heupen krijgt dan moeten we aan de bak. In de zesentwintigste minuut strafte FC Rijnvogels slecht opbouwen van Jodan Boys af. Jim Havenaar onderschepte de bal en zette van Duijn in kansrijke positie. De vlugge aanvaller bleef uiterst cool en schoof zo de 1-0 binnen. Net voor rust kreeg Jodan Boys de kans op de gelijkmaker, maar de inzet van Enzo Huntink verdween aan de verkeerde kant van de paal. Zo ging Jodan Boys met een 1-0 achterstand de kleedkamer rusten. Giliomar Leona werd in de rust vervangen door Bradley el Idrissi. De Gouwenaars kwamen ijzersterk de kleedkamer uit. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker. Uitblinker van de middag was de koning van Oosterwei Mo Bellahcen, met een fantastische crossbal zette hij de ingevallen el Idrissi vrij, die naar binnen kon snijden en de bal in het net wist te prikken. Direct na de gelijkmaker weer een gevaarlijke aanval opgezet door Mo en Brad, helaas ging de inzet van el Idrissi via de teen van de keeper naast. In de vijfenzestigste minuut mocht Enzo Huntink een corner nemen. De perfect getrapte hoekschop belandde op het hoofd van Verkaik die de bal achter de keeper van FC Rijnvogels  wist te krijgen. Zo boog Jodan Boys binnen twintig minuten een achterstand om in een voorsprong. Inmiddels had Leroy Brank Marengo afgelost toen Jodan Boys in de achtentachtigste minuut toch nog het deksel op de neus leek te krijgen. Een goed aangesneden vrije trap werd van dichtbij binnen gekopt door Staal van FC Rijnvogels. Het zal toch niet weer dachten de Gouwenaars…. Maar dan is daar het balverlies van Jaap van Duijn in de het strafschopgebied van Jodan Boys. Binnen een aantal balcontacten belandde de bal bij Enzo Huntink die in de negentigste minuut de bal wist mee te geven met Bradley el Idrissi. Brad bleef uiterst cool en ramde de bal tegen de touwen, 2-3!!! Zo trok Jodan Boys in blessuretijd de wedstrijd naar zich toe.

Jodan Boys doet goede zaken. Bovenin verliest Noordwijk voor de tweede keer dit seizoen met 2-3 van Hoek. Ter Leede rekende af met Nootdorp. SteDoCo en Achilles Veen speelde beiden gelijk tegen respectievelijk Swift en Zwaluwen. Jodan Boys heeft zich met eenentwintig punten stevig in de subtop genesteld. Nog twee wedstrijden voor de winterstop. Wie weet ligt er nog meer in het verschiet. Aankomende zaterdag spelen we thuis tegen promovendus Nootdorp. De laatste wedstrijd voor de winterstop is bij Noordwijk.

Jodan Boys: Swaneveld, Verkaik, Heerkens, Veerman, Fonseca, Bellahcen, Leona (’45 el Idrissi), dos Santos, Vrolijk, Huntink, Marengo (’63 Brank)

Nog meer goed nieuws voor de A selectie. Ook Jodan Boys 2 wist  zaterdag de moeilijke uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis te winnen. Fanny Waandels luisterde zijn rentree op met twee doelpunten. Daarnaast was Bilal el Boyadi trefzeker. De overwinning in Maassluis was een overwinning van het collectief. Na een stroeve start lijkt Jodan Boys 2 de weg naar boven te hebben gevonden. Een groot compliment voor spelers, staf en begeleiding, die na vijf nederlagen op rij nooit bij de pakken neer zijn gaan zitten.