Wedstrijdverslag De Jodan Boys VR1 tegen RKAVV VR1 op zaterdag 25 november 2017

De vrouwen van de Jodan Boys hadden veel vertrouwen in deze wedstrijd. En terecht, de afgelopen 4 wedstrijden waren gewonnen en de opmars op de ranglijst was gestaag gegaan. Intussen op de 5e plaats, met de 2e plaats binnen handbereik. Bij RKAVV VR1 staat een oude bekende aan het roer. Sinds  een paar weken is Bert van der Kaa, in het verleden ook trainer bij de Jodan Boys, daar de hoofdtrainer. RKAVV stond op de ranglijst maar net onder de Jodan Boys VR1. De aftrap werd verricht door de pupil van de week, Melody van Delft.

De wedstrijd startte wat later omdat er na het 1e mannenelftal op veld 1 werd gespeeld. De Jodan Boys vrouwen namen direct het initiatief en zetten RKAVV vast op eigen helft. Tot grote kansen leidde dit niet. Over rechts kwamen Carolien en Dorien regelmatig door, echter ontbrak er precisie in de voorzetten. Op links was Inge lang onzichtbaar. Toch onderscheidde zij zich met een paar prima acties, waaronder een schot naast na een schitterende loopactie vanaf het middenveld. Het spel bleef redelijk verzorgd, maar het tempo lag te laag om RKAVV echt de stuipen op het lijf te jagen. RKAVV werd zelf ook nauwelijks gevaarlijk, de 0-0 ruststand was dan ook niet verwonderlijk.

Inge was in de 2e helft vervangen door Bajema, die ook vanaf links ging spelen. RKAVV ging iets meer op de helft van De Jodan Boys spelen en dwong in de 52e minuut een hoekschop af. Deze hoekschop werd uitstekend genomen en zeilde in een keer in het doel, 0-1. Plotseling stonden de Jodan Boys vrouwen achter, een even onverwachte als onterechte wending in de wedstrijd. De jacht op de gelijkmaker liet in 1e instantie dan ook op zich wachten. Pas in de 62e minuut veerden de bank en toeschouwers op toen Joelle alleen op de het doel van RKAVV af ging. De keepster bracht echter redding en meer dan een hoekschop leverde dit niet op. Toen de Jodan Boys even later een vrije trap kreeg dicht bij het doel van RKAVV werd het weer even spannend, maar de bal werd door Bajema in de muur geschoten. De Jodan Boys kwam nog 2x goed weg, de 1e keer haalde Berni een bal vlak voor de doellijn weg, en de 2e keer kwam de bal, weliswaar ongelukkig, in het strafschopgebied op de arm van Soof. De scheidsrechter liet doorspelen. Opnieuw werd Joelle diep gestuurd en kwam ze alleen voor de keepster, maar haar lob mislukte en werd een makkelijke prooi voor de keepster van RKAVV. Toen de moed al bijna was opgegeven kwam de gelijkmaker alsnog. De ingevallen Sterre stoomde op over rechts en gaf een prima voorzet die door Berni in het doel werd gewerkt, 1-1. De Jodan Boys vrouwen maakten haast om alsnog de winst in eigen huis te houden, helaas was de tijd daarvoor te kort. Al met al een terechte uitslag.

Opstelling:  Yvonne, Carolien, Debora (Sterre) , Rebekka, Soof, Dorien, Berni, Hannelot, Inge (Bajema), Zoe (Dekker), Joelle.

Zie afbeeldingscarousel op de Teampagina VR1 voor meer foto’s van onze pupil van deze week en van de pupillen van voorgaande weken.