In Nieuws Vrouwen

Wedstrijdverslag De Jodan Boys VR2 tegen Linschoten VR1 op zaterdag 25 november 2017

 

De VR2 hadden na een uitstekende seizoensstart de afgelopen 2 wedstrijden verloren.  Zowel tegen Zevenhoven VR1, als tegen Zwammerdam VR1 werd er onnodig verloren. Tegen Linschoten VR1 was het zaak de punten in eigen huis te houden.

De wedstrijd speelde zich af op veld 4. En de Jodan Boys VR2 kende een heel slechte start. Al na een paar minuten werd verzuimd te anticiperen op een bal die tussen de speelsters in viel. Linschoten was er het snel bij en schoot de 0-1 binnen.  De vrouwen van Egbert en Theo pakten direct daarna het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden. Na een kwartier werd er opnieuw half ingegrepen, waarna de val door een speelster van Linschoten van afstand fantastisch in de winkelhaak werd geschoten. De VR2 van de Jodan Boys stonden plotseling met 2-0 achter. De dames van de Jodan Boys waren nu echt wakker en zetten Linschoten op hun eigen helft vast. Met gevarieerd aanvalsspel werd Linschoten terug gedrongen. De verdediging o.l.v. Naomi gaven de spiten van Linschoten geen millimeter ruimte meer, en het midden veld met een dynamische Esther, controlerende Laura en met mooie passes strooiende Demi liet de bal vlot rond gaan. De Jodan Boys werd steeds sterker en de uitstekende keepster van Linschoten moest een paar keer handelend optreden. Esther kwam een paar keer gevaarlijk door op rechts en gaf diverse harde voorzetten. Romy onderscheidde zich met een paar fraaie acties en spits Cindy laf constant op de loer om de kansen af te maken. Bijna kwam de Jodan Boys terug in de wedstrijd nadat Romy wel heel kort wegdraaide bij haar tegenstander en met een puntertje het doel onder vuur nam. De paal stond een doelpunt in de weg. Toch viel de aansluitingstreffer toen demi met een fraaie crosspass Cindy alleen voor de keepster van Linschoten zette. Cindy aarzelde niet en met een mooie lob werd het 1-2.

Na rust hetzelfde beeld. Linschoten kwam er maar moeilijk uit en werd vastgezet op eigen helft. Diverse kansen voor de Jodan Boys volgden, maar de bal ging er niet in. Cindy kreeg een enorme kans in de scrimmage, maar de keepster van Linschoten lag opnieuw in de weg. Toch viel de gelijkmaker toen Lotte uit een hoekschop de bal in tergend langzaam in het doel kopte. Jammer dat haar vader net het gras stond te bestuderen. De trainers van de Jodan Boys roken bloed en gingen met 3 spitsen spelen. Naomi werd in de aanval gezet. Linschoten kreeg het steeds moeilijker en prompt werd de bal in eigen doel gewerkt. Er viel echter niets te juichen want de scheidsrechter had, ten onrechte, al voor buitenspel gefloten van een van de speelsters van de Jodan Boys, die echter de bal niet kreeg. Nadat de keepster van Linschoten nog een gevaarlijke bal onschadelijk maakte was de wedstrijd afgelopen. Eindstand 2-2.

Opstelling:          Dionne, Lotte, Eline, Naomi (Shakira) , Stoop, Esther, Demi, Laura, Sara, Romy, Cindy