In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zich afgelopen zaterdag op de beste manier mogelijk gerevancheerd voor de uitschakeling in de beker tegen Excelsior Rotterdam. In Hoornaar werd SteDoCo, die vijf wedstrijden op rij hadden gewonnen, met 1-3 verslagen. Tegen SteDoCo miste Jodan Boys wederom, de lang geblesseerden  dos Santos, Waandels, Pattinama en de Vries. Mo Faouzi was voor zijn werk in het buitenland en kon aan het lijstje afwezigen worden toegevoegd.

Jodan Boys had een goede trainingsweek achter de rug, waarbij er hard werd  gewerkt en het niveau van de uitvoering ook van goed niveau was. Hoe goed er ook getraind werd dat is nog garantie voor drie punten, zei assistent trainer Michiel Sol donderdag na de laatste training en dat is een waarheid als een koe. Kortom op zaterdag moest het gebeuren in Hoornaar. Al  in de tweede minuut van de wedstrijd moest Mark Veerman aan de noodrem trekken. Dit resulteerde in een gele kaart voor de sterke linkspoot en een vrije trap op een gevaarlijke positie voor de goal van Swaneveld. Gelukkig voor Jodan Boys ging de bal via de muur in de handen van de Goudse goalie. SteDoCo was in de beginfase iets sterker zonder grote kansen te creëren. In de zesentwintigste minuut een hachelijk moment voor de goal van Jodan Boys, een voorzet  werd door Michel Verkaik net over het doel gevolleerd. Dat was nog eens cool uitverdedigen. Vier minuten later komt Jodan Boys toch op achterstand. Een terugspeelbal van Huntink wordt door Matthijs Swaneveld niet goed in geschat, de jonge goalie laat de bal onder zijn schoen doorgaan en zo komt SteDoCo uiterst ongelukkig op een 1-0 voorsprong. Het zal toch niet? Maar Jodan Boys raakte door deze tegentreffer niet in paniek. Sterker nog de mouwen werden nog iets verder opgestroopt en de jongens gingen gewoon door waar ze gaandeweg de eerste helft steeds sterker in werden, namelijk het winnen van duels en tweede ballen. In de dertigste minuut werd Verkaik aan de rechterkant weggestuurd door Marengo. Als een echte rechtsbuiten passeerde Verkaik zijn man en ging de zestienmeter in waarbij hij aan zijn shirt werd getrokken door een speler van SteDoCo. Arbiter Fikkert was onverbiddelijk en wees naar de stip. Marengo ging achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk binnen. Zo stonden beide ploegen op slag van rust weer naast elkaar.

In de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Na balverlies in de voorhoede van Jodan Boys schakelde de rood zwarten razendsnel om, binnen een aantal schijven werd de bal voor gebracht maar de kopbal van SteDoCo verdween aan de voor Jodan Boys gunstige kant van de paal. In de tweeënzestigste ging de zon voor Jodan Boys schijnen. Wederom Levi Marengo stuurde ‘Gilli’ de diepte in. Tussen twee verdedigers en een uit zijn doel stormende keeper in bleef de frêle aanvaller uiterst cool. Na wat kap en draaiwerk schoot Leona de bal al vallend in het doel van SteDoCo. Op het punt dat hij gewisseld zou worden voor Bradley el Idrissi, bracht hij zijn ploeg nog even op voorsprong.  Over ‘Brad’ gesproken nog maar koud in het veld zette hij een één twee op met Harold Volijk,  Vrolijk die voor het eerst in de competitie in de basis startte en heel veel energie in zijn spel legde, kaatste de bal mooi terug en el Idrissi was onverbiddelijk. Met een hard schot in de korte bovenhoek zette hij de 1-3 op het scorebord. Wat een weelde in Hoornaar. In het verdere verloop van de wedstrijd was het genieten geblazen. Een Mo Bellahcen die weer helemaal terug was en dirigeerde alsof hij in het concertgebouw stond. Verdedigers die geen krimp gaven. Huntink en Brank die de longen uit hun lijf liepen. Dit zelfde gold voor Vrolijk. Hij werd tien minuten voor tijd gewisseld voor een andere youngster, Kortiaan Schuilenburg. Mooi ook dat de captain van Jodan Boys 2 minuten in het eerste kon maken. Zo won Jodan Boys in Hoornaar met 1-3. Liet Jodan Boys zien dat het over veerkracht en mentale weerbaarheid beschikt.

Jodan Boys nestelt zich met een vijfde plek steeds steviger in de subtop van de Hoofdklasse A. Het gat met de nummer vier Achilles Veen is één punt. Volgende week ontvangen we de nummer drie Ter Leede, dat zaterdag met 3-1 won van Argon. Noordwijk ging door met winnen en loopt weer uit op nummer twee SteDoCo. Zoals gezegd komt Ter Leede volgende week op bezoek. De sterke ploeg van Wisman zal in het spoor van SteDoCo willen blijven. Na vijf wedstijden ongeslagen te zijn,  zal Jodan Boys in eigen huis de punten wederom op zak willen houden. Het belooft dus weer een mooie middag te worden.

Jodan Boys 2 won zaterdag ook zijn wedstrijd. Voor de tweede keer op rij werden de punten in de tas gedaan. Door deze overwinning is Jodan Boys van de onderste plek af en komt de middenmoot in zicht. Belangrijk waren enkele oudgedienden die de ploeg van Kama versterkte.! Volgende week ontvangt het tweede Katwijk.

 

Opstelling Jodan Boys: Swaneveld, Verkaik, Heerkens, Veerman, Fonseca, Brank, Leona (’62 el Idrissi), Bellahcen, Vrolijk (’81 Schuilenburg), Huntink, Marengo