In Nieuws, Nieuws Vrijwilligerscommissie

Portret van Marijke van Dijk, vaste waarde in de commissiekamer: Samen maak je de club”

Twee keer per week is Marijke vanaf vijf uur ’s avonds in de commissiekamer en achter de bar bij Jodan Boys te vinden. Ik ontmoet haar daar en het eerste dat ze zegt is dat eigenlijk ook haar man, Patrick, geïnterviewd moet worden. Patrick maakt als vrachtwagenchauffeur lange dagen van zo’n 10 tot soms wel 14 uur maar komt altijd direct na zijn werk naar Jodan Boys om zijn vrouw te vergezellen. Ze doen het echt samen en dat is gezellig, vertelt Marijke enthousiast.

Zoon Kane
Marijke en Patrick zijn door hun jongste zoon Kane bij Jodan Boys gekomen. Dat is zo’n acht jaar geleden toen Kane zes jaar was. Vroeger ging Marijke met hem mee naar de training maar nu Kane in JO15-1 speelt en pas om half acht traint, vertrekt Marijke eerder dan haar zoon naar de club voor haar vrijwilligerswerk.

Kinderen zijn leuk
Tijdens ons gesprek komen en gaan er kinderen die óf een sleutel komen halen of iets te eten of drinken willen kopen. Het is duidelijk dat Marijke van kinderen houdt. Mijn vermoeden is juist. Ook in haar betaalde baan heeft Marijke veel met kinderen te maken. Zij werkt voor een bedrijf dat de catering voor het Driestar College verzorgt.

Donderdag: gezellige drukte
Op maandagavond zijn Marijke en Patrick er tot een uur of negen bij Jodan Boys aanwezig. Ze staan achter de bar en hebben het beheer van de sleutels van de kleedkamers. De donderdag is een drukke en gezellige avond en is het vaak een uur of elf, half twaalf voor Marijke en Patrick naar huis gaan. Het eerste mannenteam traint én eet op deze dag samen. Dat is goed voor de teambuilding. In  toerbeurt zorgen de spelers voor een maaltijd en sponsoren schuiven regelmatig aan. Ook het eerste van de dames eten regelmatig met elkaar in het clubhuis.
Op mijn vraag of alleen het bestuur, de eerste teams en sponsoren op deze plek welkom zijn reageert Marijke: ‘Nee hoor, als je geen voetbalschoenen aan hebt, ben je hier welkom!’ Zo voelt het ook.
Na de leuke ontmoeting nemen we afscheid met de gouden woorden van Marijke:
‘Samen maak je de club, als iedereen iets doet dan maak je met z’n allen een mooie vereniging.’

Annerieke de Vries