In Uncategorized

Woensdag 1 november moesten wij de eerder afgelaste bekerwedstrijd tegen Ommoord inhalen. Een gelijkspel was voor ons voldoende om de volgende ronde in de beker te bereiken. Op een goed bespeelbaar maar slecht verlicht grasveld traden we aan zonder Sam en Ruben (beide moesten werken), Lucas (school) en de geblesseerden Arnoud en Massine. Gelukkig waren Raf, Mo, Giorgios en Akram bereid om ons team te komen versterken.

Ommoord was in de competitie en de beker nog ongeslagen dus we verwachten een tegenstander die ons flink tegenstand zou kunnen bieden. De jongens kregen de opdracht mee op scherp en fel te beginnen. Dit werd erg goed opgepakt. Binnen 30 seconden liet Ayoube zijn directe tegenstander achter zich en rondde een mooie diepe bal erg goed af. Wat een droomstart!!! Gelukkig bleven de jongens fel en gaven Ommoord geen kans om in het spel te komen. In de 4e minuut schoot Youri de 0-2 binnen en nog voor er 10 minuten waren gespeeld zorgde Tim ervoor dat de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. Tegen het einde van de 1e helft zorgde Youri ook nog voor de 0-4.

In de rust afgesproken om de wedstrijd rustig uit te spelen en te blijven voetballen. Deze opdracht had Ommoord helaas niet meegekregen. Vanaf het begin van de 2e helft probeerde zij meer onze spelers te raken dan de bal. In de eerste 10 minuten van de 2e helft hadden zij al 3x geel kunnen, eigenlijk moeten, krijgen. Het was mooi om te zien dat onze jongens niet mee gingen in het spel van de tegenstander en zich rustig hielden. Het voetbal was in de 2e helft niet heel goed maar we kwamen niet in de problemen. Mo zorgde met een mooi geplaatste vrije trap nog wel voor de 0-5. Helaas kon Raf de 0 niet houden. Na een onoplettendheid in de verdediging kon een aanvaller van Ommoord de bal langs hem spelen en zorgen voor de 1-5. Verder kwam het niet en toen de scheidsrechter voor het laatst floot hadden we de volgende ronde van de beker bereikt.

Op zaterdag 4 november mochten we weer voor de competitie aantreden tegen Nieuwerkerk. Op Massine na die nog geblesseerd was waren we compleet. We begonnen met Arnoud in het doel, achterin met Dennie, Ruben, Bjorn en Koen, Lucas en Tim stonden op 6 en 8 met daarvoor Sam, Youri startte vanaf de linkerkant, Ayoube vanaf de rechterkant en Nigel als diepe spits. Marijn en Thomas begonnen als wissel. De 1e 10 minuten was het aftasten aan beide kanten. In de 10e minuut leidde balverlies van Nieuwerkerk een perfect uitgevoerde counter in. Nigel werd de diepte ingestuurd. Hij legde de bal perfect opzij voor Youri die met een droge de 1-0 binnen schoot. In de 30e minuut veroverde Björn de bal halverwege onze helft, hij zette vervolgens aan voor een solo die eindigde op de 16 meter van Nieuwerkerk. Daar legde hij de bal breed op Youri die zijn tegenstander met een mooie individuele actie opzij zette en snoeihard de 2-0 achter de keeper schoot, wat tevens de ruststand was.

De 2e helft begon wat slordig aan onze kant. De verdediging die in de 1e helft niets had weggegeven begon iets minder scherp. Dit resulteerde in een aantal kleine mogelijkheden voor Nieuwerkerk. Maar zoals vaker was Arnoud weer betrouwbaar en zorgde hij ervoor dat Nieuwerkerk de aansluitingstreffer niet kon maken. Na zo’n 10 minuten in de 2e helft pakte we het spel van de 1e heft weer een beetje op, alhoewel het voetbal nog steeds niet heel goed was. Er werd meer van het doel af verdedigd en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Nieuwerkerk. In de 22e minuut werd het 3-0 en weer was de doelpuntenmaker Youri. Eindelijk had hij na het al een aantal weken te hebben geprobeerd zijn hattrick te pakken. Iedereen dacht dat dit de beslissing in de wedstrijd zou zijn maar 4 minuten later schoot een aanvaller van Nieuwerkerk na een mooie aanval de 3-1 binnen en kwam Nieuwerkerk weer enigszins terug in de wedstrijd. Gelukkig bleef onze verdediging kalm en gaven ze niets meer weg. Uiteindelijk bepaalde Sam in de 35e minuut de 4-1 eindstand. Tussendoor werd de bal nog nog wel twee keer tegen de paal en twee keer tegen de lat geschoten en werden er ook nog een paar 100% kansen gemist.

Zowel in de beker als in de competitie is tot nu toe de volle winst behaald. Met een doelsaldo +43 (50 voor, 7 tegen) in 7 wedstrijden kan je stellen dat we erg goed aan het seizoen zijn begonnen. Nu is het zaak om dit vast te houden zodat we de najaarscompetitie als koploper af kunnen sluiten om in de voorjaarscompetitie een klasse hoger kunnen spelen.