In Nieuws Vrouwen

Geslaagde 1e wedstrijd De Jodan Boys VR/O21

Voor het 3e seizoen achter elkaar doet De Jodan Boys mee in een talentencompetitie voor meiden onder de 21 jaar. Er wordt dit jaar, in deze door de KNVB opgezette competitie, gespeeld in een poule met 4 teams waar een thuis en uitwedstrijd gepland staan. In het totaal 6 wedstrijden dus. Meiden uit de VR1 en 2 en uit de MO17 komen in aanmerking voor dit team, dat onder leiding staat van Coen Radder en Johan Kortleven. Afgelopen maandag stond de 1e wedstrijd op het programma, een uitwedstrijd bij DSVP.
Door late afzeggingen ging de Jodan Boys met 12 meiden op stap. 3 meiden uit de MO17, 4 uit de VR1 en 5 uit de VR2. Om 20.15 uur startte de wedstrijd In Pijnacker. De opdracht van trainer Coen werd goed uitgevoerd en DSVP werd direct onder druk gezet. Al snel kreeg de Jodan Boys de 1e kansen via Martine, Renate en Inge. Deze werden nog niet benut, maar ook DSVP liet zich niet onbetuigd. Keepster Esmee moest diverse keren handelend optreden op inzetten van de bijzonder snelle en sterke spits van de tegenpartij waar Eline de handen vol aan had. Toch werd het 1-0 voor de JB meiden toen Martine een fout van de keepster van DSVP afstrafte na doorjagen van Zoe. Dezelfde Zoe zorgde na een half uur spelen vallend voor de 2-0 waarna keepster Esmee zich opnieuw onderscheidde met 2 fantastische reddingen. Na nog een mooie actie van Renate en opnieuw een redding van Esmee bij een 1 op 1 situatie was het rust.

In de 2e helft kwam Famke in het veld voor Rebekka en ging Soof op 3 spelen. Al snel maakte Zoe 3-0 na een actie van Famke. Lang werd er geen feest gevierd want DSVP scoorde direct tegen. Eerst werd nog een schot van Demi, die op 9 vlak achter Zoe speelde, gestopt. Daarna ging het hard met de score. De snelheid van Martine werd optimaal gebruikt en de zuivere voorzet werd door Demi binnengeschoten., 4-1. Opnieuw scoorde DSVP snel tegen. De laatste 20 minuten vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom. Zoe stuitte op de keepster, maar de rebound was voor Inge, 5-2. En voor de 3e keer scoorde DSVP binnen 2 minuten tegen, 5-3. De Jodan Boys meiden lieten zich niet in de war brengen en bouwden de score verder uit. Renate en Zoe vonden elkaar makkelijk, en beide keren haalde Renate de trekker over, 6-3 en 7-3. Nog was het niet gedaan want de Jodan Boys vrouwen bleven o.l.v. Dorien jagen op een grotere score. Famke stuurde Martine weg, die voor de zoveelste keer haar tegenstandster d’r hielen liet zien, en na opnieuw een prima voorzet joeg Zoe de bal tegen de touwen, 8-3. En nog was het leed voor DSVP niet geleden want Renate schoot de eindstand van 9-3 op het scorebord na opnieuw een fantastische actie. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter waren er alleen maar tevreden gezichten. De meiden in het talententeam hadden hun visitekaartje afgegeven. Een prima wedstrijd. Op 21 november staat de volgende wedstrijd gepland tegen RVVH.