In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys en Rijsoord trapten afgelopen zaterdag in de stromende regen af! Net voor de klok van half drie pakte grijze wolken zich samen boven sportcomplex Oosterwei. Misschien was het een voorbode voor het scoreverloop van de eerste helft. Na een goede trainingsweek wilde Jodan Boys koste wat het kost de punten in Gouda houden. Maar  dit goede voornemen ten spijt, stond Jodan Boys binnen vier minuten met 1-0 achter. Een makkelijk weggegeven corner door de Jodan Boys defensie werd benut door Rijsoord. De goed indraaiende hoekschop werd door Siebren Hoekstra snoeihard binnengekopt. Vanaf de kant werd aangegeven dat Jodan Boys niet moest wanhopen er waren tenminste nog 85 minuten te spelen. Maar wat Jodan Boys ook probeerde het kon in de eerste helft geen vuist maken. De Goudse ploeg verscheen wel enkele malen voor de goal van Michael Bekkers, maar kreeg dan vaak het deksel op de neus want in de omschakeling stichtte Rijsoord dan regelmatig gevaar. Het werd kort voor rust nog somberder voor Jodan Boys toen wederom Siebren Hoekstra kon profiteren van zwak ingrijpen van de Goudse defensie. In de 42e minuut schoot de nummer 17 van de Kraaien de 0-2 op het scorebord. Toen de uitstekend leidende scheidsrechter P. Henshuijs voor het einde van de eerste helft blies had Jodan Boys niet gescoord en Rijsoord twemaal! Een zware opgave voor de mannen van v/d Ijssel om dit nog om te draaien.

We weten niet welk geheime wondermiddel materiaalman Cento Burger door de thee had gedaan, maar er kwam een herboren Jodan Boys uit de kleedkamer. Harold Vrolijk nam de plek in  van Bradley el Idrissi en kwam naast Faouzi te spelen. Amper twee minuten na het begin van de tweede helft werd de bal vanaf de zijkant goed verlengd door Leroy Brank  op de vrijstaande Mo Faouzi, onze spits wist dit buitenkansje achter de keeper van Rijsoord te schieten. De aansluitingstreffer was een feit. Binnen een paar minuten kreeg Jodan Boys een aantal grote kansen om de gelijkmaker op het scorebord te schieten. Eerst was Faouzi weer dichtbij met een schot en even later verdween een kopbal van Vrolijk rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In de 57e minuut was Brank dichtbij een goal maar zijn schot werd van dichtbij gekeerd door de uitblinkende keeper van Rijsoord. Ongelofelijk wat heeft die man er veel uitgehaald. Niet lang daarna mocht Jodan Boys op de rand van de zestienmeter een vrije trap nemen. De goed spelende Mo Bellahcen sneed deze bal  perfect aan op het  hoofd van Roald Heerkens en onze centrale verdediger kopte  de bal onhoudbaar tegen de touwen. Wow binnen twaalf minuten had  Jodan Boys de stand weer gelijk getrokken. Jodan Boys rook bloed. In de 64e minuut kreeg Jodan Boys de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar helaas miste Faouzi vanuit heel erg kansrijke positie. Zijn wippertje verdween  voor open goal net naast de verkeerde kant van de paal. Jodan Boys vocht op dit moment voor elke meter en de Ridderkerkers moeten hebben gedacht dat er in vergelijking met de eerste helft 11 andere namen bij Jodan Boys in het veld stonden. Harold  Vrolijk uit ‘Perkouw’ gaf in de tweede helft ook nadrukkelijk zijn visitekaartje af. De jonge spits leek in de 67e minuut te gaan scoren maar ook zijn schot werd gekeerd door de Rijsoordse goalie. Maar deed Rijsoord in aanvallend opzicht helemaal niks meer? Jazeker wel, zolang Jodan Boys de 3-2 niet binnen wist te werken bleef Rijsoord in de omschakeling gevaarlijk. Dit resulteerde in de 78e minuut in een gevaarlijk schot van de blauwwitten die maar net voorlangs de goal van Swaneveld ging. In de slotfase van de tweede helft kreeg de ingevallen Leona ook nog een goede kans. Zijn schot leek in de goal te verdwijnen, maar helaas het was gezichtsbedrog want de bal kwam in het zijnet. In de negentigste minuut kregen beide ploegen nog een goede kans om de winnende goal te maken. Allereerst een schot van Rijsoord die net naast de goal van Jodan Boys belandde. In de absolute slotseconden mocht Jodan Boys nog een vrije trap nemen op een Go Ahead Eagles positie. Marengo ging achter de bal staan. Helaas verdween de bal over de goal van Rijsoord. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Als je de eerste helft had gezien gaf je geen cent meer voor de kansen van Jodan Boys. In de tweede helft herpakte onze mannen zich, rechtten ze de rug en sleepte er nog een gelijkspel uit,  terwijl er misschien nog wat meer ingezeten had.

Jodan Boys klimt door dit gelijkspel en het verlies van Hoek,  één plekje. Het staat nu vijfde. Noordwijk verloor verassend van Zwaluwen. SteDoCo, Achilles Veen en Ter Leede wisten hun wedstrijden wel winnend af te sluiten. Aankomend weekend wordt er niet gevoetbald in competitieverband.

Aanstaande donderdag speelt Jodan Boys om 20.15 uur in het kader van de districtsbeker thuis tegen SC Excelsior.

Opstelling Jodan Boys: Swaneveld, Verkaik, Heerkens, Veerman, Fonseca, Brank (c), el Idrissi (’46 Vrolijk), Bellahcen, Faouzi (’82 Leona), Huntink, Marengo

Voorts is het heel goed om te melden dat Jodan Boys 2 vandaag de eerste competitieoverwinning van het seizoen heeft behaald uit bij RVVH werd een 1-3 overwinning behaald. Grote man was Marwin Glas met twee goals. Korstiaan Schuilenburg nam het andere doelpunt voor zijn rekening.

Voor foto’s: Ga naar JB in beeld>Fotoalbum