In Nieuws Jodan Boys 1

Zaterdag nemen we het op tegen promovendus Rijsoord uit Ridderkerk.. Jodan Boys en Rijsoord zijn geen onbekenden van elkaar. In competitieverband kwamen de ploegen elkaar in de Tweede en de Derde Klasse regelmatig tegen. In 1994 kruisten beide clubs, in de finale van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse, zelfs de degens  met elkaar. In de stromende regen werd Jodan boys met 3-1 verslagen en Rijsoord promoveerde. Dit weekend  staan er andere belangen op het spel beide ploegen willen om hoog blijven kijken in de Hoofdklasse A.  Rijsoord werd vorig jaar kampioen in de Eerste Klasse A. De basis voor het kampioenschap werd in de eerste twee periodes gelegd. Beide periodes werden gewonnen door de Ridderkerkers. Hierdoor was Rijsoord in het verder verloop van de competitie niet meer te achterhalen door Kloetinge. De ploeg van de doorgewinterde trainer Gijs Zwaan presteert dit seizoen tot op heden goed. De resultaten zijn prima in balans. Er werd namelijk drie keer gewonnen, drie keer verloren en even vaak werd er gelijkgespeeld. Na twee uitduels speelt Jodan Boys zaterdag weer op eigen bodem. Vorige week speelde we, in een uiterst vermakelijke tweede helft, gelijk tegen FC ’s-Gravenzande. Een 1-0 achterstand werd in de tweede helft omgezet in een 1-1 gelijkspel. Zaterdag  willen we de punten echter weer in eigen huis houden. Het belang is duidelijk, bij winst blijf je goed meedoen om de plekken achter koploper Noordwijk. Jodan Boys zal vandaag alle zeilen bij moeten zetten. Rijsoord zal zich namelijk willen revancheren voor twee nederlagen op rij. We kunnen een tot op het bot gemotiveerde tegenstander verwachten. Het belooft dus weer een mooie middag te worden met twee teams die uiteindelijk met de volle winst van het veld af willen stappen. De wedstrijd staat onder leiding van de heer P. Henshuijs en begint zoals gebruikelijk om 14.30 uur