In Blogs, Nieuws

Bij Jodan Boys hechten we veel waarde aan sportiviteit en respect. We hebben daarvoor als club de Jodan Boys Rules opgesteld die elk spelend lid heeft ondertekend. Eén van die Rules is Opruimen.

‘Jodan Boys Rule 3: Ik ruim mijn rommel op; (ook bij uitwedstrijden)

Toelichting: Je rommel opruimen? Dat gaat ook over netjes omgaan met materialen en spullen van de club. En met de eigendommen van een ander.

Dus hou je het netjes in de kleedkamer, in de kantine, langs het veld. Dat geldt natuurlijk ook bij uitwedstrijden.’

Helaas merk ik dat deze Rule niet altijd wordt uitgevoerd. Dat zie ik als het gaat om het opruimen van materialen na een training maar meer nog bij het gebruik van de kleedkamers.

Iedere week zijn er teams die de kleedkamers smerig achterlaten. Er vinden zelfs vernielingen plaats. Ik vind dit niet aanvaardbaar. En natuurlijk zeg ik dit nu vast tegen de verkeerde, maar ik zou tegen de ‘daders’ willen zeggen: hoe ziet jouw kamer er thuis uit? Is die ook smerig? Verniel je zelf ook spullen op je kamer?

Vast niet. Maar waarom kan dat dan wel bij je eigen club? Kleedkamers zijn een visitekaartje. Ieder zaterdag komen er gasten in onze kleedkamers.

We hebben met elkaar de plicht om te zorgen dat ze netjes blijven. Kom je in een vieze kleedkamer? Meld het bij de commissiekamer. Zie je dat er vernielingen worden of zijn aangericht? Meld het en nog liever: spreek anderen eropaan. Onze kleedkamers zijn het waard om ze netjes te houden.

Laten we hier met elkaar voor zorgen!

Marco Kastelein, voorzitter