In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft aan het duel op sportpark Juliana één punt overgehouden. Na een hectische tweede helft zochten beide ploegen met een 1-1 eindstand de kleedkamer op. Jodan Boys moest kort voor de wedstrijd een wijziging in de basiself doorvoeren. Mark Veerman had de hele week al hamstringklachten en in de warming up bleek dat de klachten te erg waren om te starten. Dirk Pieter Rietveld nam de plaats in  van Veerman. ‘s-Gravenzande wilde deze wedstrijd net als de thuiswedstrijd  twee weken eerder tegen Zwaluwen een goed vervolg geven. Jodan Boys begon met twee driepunters op rij aan deze wedstrijd op ‘natuurgras’.  De eerste helft was een gelijk opgaande strijd. Beide ploegen tastten in de beginfase wat af zonder dat er echt grote kansen te noteren vielen. In de 27e minuut de eerste echte grote kans van de wedstrijd voor de goal van Jodan Boys. Een keiharde uithaal van Frank Broos verdween onhoudbaar achter Matthijs Swaneveld. Jodan Boys had hier in de resterende tijd in de eerste helft geen antwoord op. De Westlanders gingen zo met een 1-0 voorsprong de rust in.

Direct na de rust brak het spektakel los. Nog voordat de meeste toeschouwers uit de kantine hun plek langs het veld weer hadden ingenomen, had arbiter Germs Jodan Boys een strafschop toegekend en Samet Dag van ‘s-Gravenzande de rode kaart voor gehouden. De ingevallen Leona werd onreglementair in het zestienmetergebied ten val gebracht. ‘s-Gravenzande met tien man verder en een penalty tegen. Levi Marengo ging achter de bal staan, maar de ervaren Danny Koning stopte de penalty met een katachtige reflex. Zo bleef de stand ongewijzigd. Met elf tegen tien ging Jodan Boys nadrukkelijk op zoek  naar de gelijkmaker. Maar in de omschakeling bleef  ‘s-Gravenzande levensgevaarlijk. In de 63e minuut had het zelf 2-0 kunnen worden. Triep van de plaatselijke FC onderschepte een bal van de Jodan Boys verdediging en ging alleen op Swaneveld af. De jonge Goudse goalie verkleinde zijn doel heel goed  waardoor de speler van FC ‘s-Gravenzande vanuit een lastige hoek de bal binnen moest schuiven. Gelukkig voor Jodan Boys gebeurde dit niet en verdween de bal in het zijnet. In de 70e minuut Hield iedereen zijn adem in toen arbiter Germs op zijn fluit blies? : Kreeg Jodan Boys een penalty tegen? Nee, Frank Broos ontving zijn tweede gele kaart voor het maken van een schwalbe in het zestienmetergebied van Jodan Boys. De Gouwenaars dus nu met elf tegen negen. Een ware omsingeling rond de goal van de plaatselijke FC. Maar in een uitval  wederom een niet te missen kans voor  FC ‘s-Gravenzande. Gelukkig verdween de inzet niet in de Goudse goal. In de 79e minuut liet Levi Marengo zijn klasse zien. Na een mooie kapbeweging haalde Marengo verwoestend uit van twintig meter. Eindelijk verdween de bal onhoudbaar achter Danny Koning.  Jodan Boys had nog ruim tien minuten om de twee man meer situatie om te zetten in doelpunten. Maar in de slotfase kreeg Faouzi en de ingevallen Harold Vrolijk de bal niet achter  de uitblinkende doelman van FC ‘s-Gravenzande. In de slotminuut behoedde Swaneveld Jodan Boys nog voor een nederlaag met een hele mooie reflex op een inzet van Keke Stam. Zo blies scheidsrechter Germs na ruim 90 minuten voor het laatst op de fluit en gingen beide ploegen met  één punt  de kleedkamer in.

Op de vraag of Jodan Boys hier twee punten verloren of één punt gewonnen heeft kunnen verschillende theorieën worden vermeld. Feit is dat het in de Hoofdklasse A razend spannend is achter de ongenaakbare koploper Noordwijk die periodekampioen werd. SteDoCo staat nu tweede met zeventien punten na winst op Argon. Achilles Veen, Ter Leede en Hoek  verloren of speelde gelijk en staan op zestien punten. Jodan Boys volgt op de zesde plek met veertien punten. Volgende week spelen we weer een thuiswedstrijd en dan tegen het gepromoveerde Rijsoord. De ploeg van Gijs Zwaan zal zich bij ons willen revancheren voor de nederlaag die het leed in de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen.

Opstelling Jodan Boys: Swaneveld, Verkaik (’67 Vrolijk), Heerkens, Rietveld, Fonseca, Brank (c), el Idrissi (’46 Leona), Bellahcen, Faouzi, Huntink (’46 dos Santos), Marengo