In Nieuws Vrouwen

Deze wedstrijd was uitgesteld en werd in de herfstvakantie gespeeld. Door verschillende omstandigheden had de VR2 al 2,5 week geen wedstrijd gespeeld. Na een korte warming up startte de wedstrijd om 20.00 uur. De vrouwen van de trainers Egbert Smeenk en Theo Merlijn, met voor het eerst weer Sara in de basis,  begonnen wat onzeker aan de wedstrijd waardoor het in de eerste 10 minuten gelijk opging. Daarna kwamen de Jodan Boys vrouwen beter in hun spel en al snel werden de eerste kansen genoteerd. Vooralsnog ging de bal er nog niet in. Tot aan de 20e minuut toen de VR2 een vrije trap kreeg halverwege de helft van SJZ. Zoe van Deest, terug na een jaar blessureleed nam de vrije trap die fantastisch werd binnengekopt door Laura. Een verdiende voorsprong. Deze voorsprong werd al snel uitgebreid naar 2-0 door een snelle combinatie van Zoe en Cindy door het hart van de verdediging van SJZ waarna Cindy de trekker overhaalde. Tussendoor had keepster Dionne de enige kans van SJZ in deze wedstrijd onschadelijk gemaakt door met haar voeten een inzet te keren. Verder dan deze kans kwam SJZ niet want het centrale duo Naomi en Eline won alle duels en op de backposities gaven Sjanne en Myrthe hun tegenstanders geen kans. Voor de Jodan Boys vrouwen was dat wel anders. Diverse kansen van o.a. Cindy en Shakira werden niet benut zodat de rust met een mooie 2-0 voorsprong werd bereikt.

De VR2 ging in de 2e helft door waar het de 1e helft gebleven was. Met prima combinaties werd SJZ steeds verder onder druk gezet, op de zijkanten werd de snelheid van Martine en Shakira regelmatig gebruikt en Stoop en Dorien heersten op het middenveld. Dezelfde Stoop scoorde na een uur de 3-0 na een aanval door het midden door de bal in het dak van het doel te schieten. Opnieuw na een assist door Zoe. Shakira scoorde al snel de 4-0 na een mooie aanval over rechts, maar om onbegrijpelijke redenen werd de goal afgekeurd. Toch kwam de 4-0 er wel, het was Zoe die een mooie aanval koelbloedig afrondde door de bal eenvoudig langs de keepster van SJZ in de lange hoek te schieten. De wedstrijd was gespeeld, al moest de ingevallen keepster Yvonne nog 1x handelend optreden bij een vrije trap van SJZ. Al met al een mooie overwinning van de VR2.