In Nieuws Jodan Boys 1

Aankomende zaterdag neemt Jodan Boy het in Vlaardingen op tegen Zwaluwen. De tegenstander van Jodan Boys bezet momenteel de twaalfde plaats in de Hoofdklasse A met zes punten uit zes wedstrijden.

Vorige week verloor Zwaluwen met grote cijfers van fc ‘s-Gravenzande (6-1) waardoor de ploeg van trainer Oscar Biesheuvel voorlopig nog in de onderste regionen van de Hoofdklasse A verblijft.

Aan het begin van het seizoen begon het allemaal nog niet zo slecht voor Zwaluwen. Het won met 0-1 bij HSC ’21 en mocht door in de landelijke KNVB beker. In de eerste competitiewedstrijd speelde Zwaluwen gelijk tegen het uit de derde divisie gedegradeerde fc Rijnvogels. Vervolgens volgde een overwinning bij Smitshoek (1-2) en in de grote KNVB beker wist de ploeg tegen eerste divisionist fc Den Bosch na een 3-0 achterstand nog aardig terug te komen tot 3-2. Daarna volgde een gelijkspel tegen RVVH (1-1). Ook tegen Hoek werd het 1-1, maar er werd verloren van Ter Leede (3-2) en dus van fc ‘s-Gravenzande.

Jodan Boys had een goede start in de Hoofdklasse en stond na drie wedstrijden tweede. Vervolgens werd drie keer op rij verloren, waardoor de ploeg van trainer van den IJssel naar de negende plaats afzakte. Afgelopen zaterdag herstelde de ploeg zich door met 4-0 van RVVH te winnen. Ook het midweekse treffen tegen Dilettant (7-0 winst) was een aardige opsteker richting de komende wedstrijd. Fijn was het dat ook Marvin Straver weer inzetbaar was. De goalie was zeven maanden uitgeschakeld, langer dan verwacht aangezien Straver nog een terugslag had tijdens zijn herstel.

Daar tegenover staan wel de blessures van Waandels (hielbeenbreuk) en Kevin de Vries (knie). Gelukkig is de selectie breed genoeg om dit op te vangen en met de sluwe Faouzi en behendige Marengo is er in ieder geval nog genoeg scoringscapaciteit.

Vorig seizoen eindigden de beide ontmoetingen in een overwinning voor de thuisploeg. Jodan Boys won met 3-2 en Zwaluwen won met 2-1. Een nagenoeg gelijk opgaand resultaat dus. De vraag is of Jodan Boys in Vlaardingen een overwinning kan boeken. De ploeg zit nu weer even in een goede flow, maar Zwaluwen zal ongetwijfeld sportieve revanche willen nemen na de misser van afgelopen zaterdag.

De wedstrijd op sportpark Zwaluwen begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter A.L. v/d Ketterij.