In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Afgelopen zaterdag ontving Jodan Boys RVVH op een zonovergoten sportpark Oosterwei, wie niet beter zou weten zou denken dat het een zomerse dag in juli was. Alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal waren aanwezig. Jodan Boys kon de borst nat maken want de resultaten uit het recente verleden tegen RVVH waren nou niet echt bepaald hoopvol. In de laatste jaren werd er slechts eenmaal gelijkgespeeld tegen de formatie van Giovanni Francken. De rest van de wedstrijden ging verloren. Maar we kennen allemaal de slogan; resultaten uit verleden…….. Enfin er werd dus afgetrapt in een heerlijk zonnetje.

Nog voordat alle toeschouwers hun plekje hadden gevonden lag de bal al achter doelman Donovan Levestone van RVVH. Zijn ploeggenoot Jesse Eggers verraste iedereen met en hele hoge bal in de verdediging. De enige die hier adequaat op reageerde was Mo Faouzi. Hij wist binnen vier minuten het net te vinden. Een heerlijk begin voor de Goudse jongens. De afgelopen wedstrijden kwam Jodan Boys telkens op achterstand en moest het de zaken iedere keer repareren. Zaterdagmiddag was dat dus niet het geval. De voorsprong kwam gaandeweg de eerste helft niet echt in gevaar. Kort voor rust wist Jodan Boys de score zelfs te verdubbelen. Wederom was Faouzi bij de goal betrokken. Door goed afjagen wist hij de bal te ontfutselen van een verdediger van RVVH. Hierna vond hij, Levi Marengo die weer even liet zien technisch begaafd te zijn. Hij speelde een paar man voorbij en krulde de bal zo in de verre hoek. Jodan Boys ging met een 2-0 voorsprong de rust in. Na rust probeerde RVVH snel de aansluitingstreffer te forceren. Verder dan een kopbal van Kloppert die naast vloog kwamen de Ridderkerkers niet. Na een kwartier spelen liet Mo Bellahcen zien dat hij weer terug is na zijn lange afwezigheid. Van grote afstand poeierde de behendige linkspoot de bal tegen de touwen. Een riante voorsprong voor de Jodan Boys. Maar we hebben op dit veld weleens gezien dat een ploeg  tegen een 3-0 voorsprong aan keek en binnen tien minuten vijf tegentreffers moest incasseren. Gelukkig was het zaterdag niet zo’n middag. Sterker nog Bradley el Idrissi stond amper veertig seconden in het veld, toen hij na goed doorzetten over de linkerkant een voorzet in het dak van het doel wist te jagen. Twintig minuten voor tijd stond Jodan Boys op een 4-0 voorsprong. Mo Bellahcen had zelfs de vijfde nog op het scorebord kunnen krijgen, maar zijn inzet verdween over. Zo eindigde de wedstrijd onder  de goede leiding van arbiter Hensgens in een 4-0 overwinning.

Jodan Boys heeft zich zaterdag goed herpakt na drie nederlagen op rij. Als we een blik op de ranglijst werpen zien we dat Noordwijk een gat heeft geslagen ten opzichte van nummer twee Ter Leede. Maar vanaf plek twee tot aan plek acht scheelt het maar drie punten. Het is een spannende competitie waar iedereen van elkaar kan winnen. Volgende week gaan we naar Vlaardingen waar we het tegen Zwaluwen zullen opnemen. De zwartwitten verloren met 6-1 van FC ‘s-Gravenzande zij zullen volgende week voor eigen publiek revanche willen nemen voor deze nederlaag. We zijn dus gewaarschuwd!!

Foto’s in Fotoalbum.