In Nieuws, Nieuws Voetbaltechnische Commissie

 

Terwijl het Nederlands elftal voor zijn laatste kans speelde in de Arena,  was de stadsderby tegen Olympia, de eerste tegenstander in de poule fase van de DRUKZO talent cup. Er werd een mooie 6-1 overwinning behaald.

Op het hoofdveld bij Olympia startte Jong Jodan Boys in de volgende samenstelling:

Doel ; Rik O19,
Achter ; Yusuf JB2, Dirk Pieter JB2, Ole O19, Kevin JB2
Midden ; Merijn JB2, Anass JB2, Yusri O19, Nadir JB2
Voor ; Harold JB2, Esli JB2

Na de 1e helft waarin werd gestart met een groot aantal spelers uit JB 2 mochten in de tweede helft de “jonkies” Tygo, Imre, Ismael en Kujtim uit O19 en Yoerimahu uit O17 hun opwachting maken.

In de 1e helft werd het verschil gemaakt. Een gedreven ploeg zette flink druk op de opbouw van Olympia en kwam daardoor al weer snel in balbezit. Via de zijkanten kwam Jodan Boys goed door en al snel kon Dirk Pieter uit een corner voor de vroege 1-0 zorgen. Uit een aantal corners kreeg Jodan Boys goede kansen om de marge te verdubbelen. Dit gebeurde uiteindelijk na goed doorgaan van Harold die de bal netjes breed speelde zodat Esli de 2-0 kon scoren. Vlak voor rust scoorde harold de 3-0 uit een mooie voorzet van Anass, dit was meteen de ruststand.

Na rust werd er flink gewisseld waardoor de samenhang even wat minder was. Het veld werd wat te groot en de gemakzucht kreeg af en toe de overhand. De 4-0 kwam van de voet van Harold na een mooie pass van Dirk Pieter. De ruimtes werden groter waardoor Jodan Boys in balbezit af en toe prima aanvallen op de mat kon leggen met een aantal jonkies in de hoofdrol. Imre kon de 5-0 binnen schieten na goed doorzetten van yoerimahu spelend in O17-1 . Olympia deed nog wat terug met een schitterende goal, 5-1. Kort daarna kon Harold zijn 3e treffer binnen prikken na een pass van Imre en goed doorzetten van Kevin.

Een prima overwinning voor Jong Jodan Boys. De eerstvolgende wedstrijd voor de Drukzo talent Cup is een thuiswedstrijd op 7 november tegen Floreant .

Op 24 oktober speelt Jodan Boys een oefenwedstrijd tegen Excelsior O 19 in stadion Woudestein te Rotterdam.

Een toeschouwer