In Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag een 3-2 nederlaag geleden in Amsterdam bij promovendus AFC. De thuisploeg kwam via een penalty op voorsprong en vijf minuten voor tijd werd het zelfs 2-0. Na rust mocht Marengo een penalty benutten, maar Helstone zette AFC op 3-1. De 3-2 van Faouzi in de 83e minuut kwam vervolgens te laat om nog een puntje mee te nemen uit de hoofdstad.

Jodan Boys begon zaterdag wederom zonder Marvin Straver, Fanny Waandels, Romario Dos Santos en Elliot Pattinama. Zij ontbraken wegens blessures waardoor onder andere Mathijs Swaneveld en Mohammed Faouzi een basisplaats hadden.

Jodan Boys begint niet onaardig aan de wedstrijd in Amsterdam. Al snel een aardige kans uit een voorzet van Marengo, maar deze is te scherp. Niet veel later moet AFC al een eerste verlies incasseren doordat er al een speler geblesseerd naar de kant moet. Daarna volgt nog een schot van Faouzi, maar deze poging mist kracht om de Amsterdamse sluitpost te verrassen. Daarna komt AFC direct met de wissel voor de geblesseerde speler die er een paar minuten geleden af ging.
Kort daarop volgt de eerste gele kaart van de wedstrijd en terecht. Na een te forse overtreding op Marengo hoeft scheidsrechter Midden niet lang na te denken en zo krijgt Willem Deetman het eerste geel in deze wedstrijd.

Vervolgens is er nog een kans voor Jodan Boys, maar dit keer gaat de bal naast de goal. Aan de andere kant volgt dan de eerste corner van de wedstrijd voor de thuisploeg. Uit deze corner volgt een schot voorlangs en kan Jodan Boys dus opgelucht ademhalen. Jodan Boys is overigens in het eerste kwart van de wedstrijd zeker de bovenliggende partij, maar weet nog niet tot scoren te komen. Ook moet het oppassen voor de snelle counters van de thuisploeg.
Vervolgens is er een goede kans voor de thuisploeg, maar bij een goede poging van de Amsterdammers is Swaneveld de winnaar in de korte hoek. Drie minuten daarna een goede kans uit een schot van Marengo, dat rakelings over gaat.

Vervolgens gaat Patrick Fonseca in het strafschopgebied in de fout, wat AFC een penalty oplevert. Daan Sutorius schiet raak en zet de thuisploeg op voorsprong. Leroy Brank ontvangt dan ook nog een gele kaart wegens protesteren.

Jodan Boys probeert zich te herpakken en op zoek te gaan naar de gelijkmaker er volgt nog een vrije trap voor Jodan Boys na een overtreding van Pepijn Veerman die ook geel krijgt. De aanval, waarbij oa Faouzi betrokken is wordt afgewend en AFC countert weer richting het doel van Swaneveld. Op aangeven van Florus Dokkum kan Pepijn Veerman met een prachtig schot de stand op 2-0 zetten. Er staan dan nog vijf minuten officiele speeltijd op het scorebord met nog een beetje blessuretijd. Scheidsrechter Midden heeft daar echter geen zin in en fluit na een aantal seconden blessuretijd al voor de rust.

Trainer Dennis van den IJssel brengt nog geen wissels direct na rust. Jodan Boys heeft het geluk dat er na een minuut of tien een overtreding op el Idrissi gemaakt wordt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Midden wijst ook aan deze kant naar de stip en Marengo pakt snel de bal op om aan te leggen. En zoals bijna altijd het geval is, is het ook nu raak uit de penalty van Marengo. Zo heeft Jodan Boys de dikverdiende aansluitingstreffer binnen en kan men op jacht gaan naar meer. Bradley el Idrissi zal daarbij in ieder geval geen rol meer gaan spelen. De aanvaller wordt direct na de goal vervangen door Gilliomar Leona.

Een minuut of tien na de aansluitingstreffer is AFC al weer twee keer gevaarlijk geweest, maar Swaneveld bracht in beide gevallen redding. Overigens werd een claim op een penalty van Jodan Boys even daarvoor nog afgewezen door scheidsrechter Midden. Jodan Boys lijkt op weg naar de 2-2 met een aantal goede aanvallen, maar ziet nog weining eer naar werken. Sterker nog het krijgt nog eens twee gele kaarten. Levi Marengo en Mark Veerman krijgen net als Brank in de eerste helft een kaart wegens commentaar op de leiding. En net als je zou verwachten dat Jodan Boys misschien wel eens terug zou komen, dan is het AFC dat prachtig de 3-1 maakt. Mauritsio Helstone passeert eerst twee spelers en legt vervolgens aan voor het schot dat via de lat in de goal gaat. Zo zal het nu met een kwartier tijd een lastige klus worden voor Jodan Boys om nog een puntje mee te nemen naar Gouda.

De tijd tikt langzaam weg en inmiddels zijn er nog iets minder dan acht minuten te spelen als Leona een voorzet aflevert op Mohammed Faouzi. Hij weet gelukkig wel raad met deze kans en tikt de bal binnen. Zo komt Jodan Boys toch weer een beetje terug en met de hoop op een beetje blessuretijd komt de kans op een puntje toch weer iets dichterbij.

Michel Verkaik komt dan nog binnen de lijnen voor Patrick Fonseca en Jodan Boys zet nog aan om de gelijkmaker te forecen. Daarbij wederom snelle uitbraken van AFC. Helstone probeert nog een penalty te forceren, maar scheidsrechter Midden, die overigens niet altijd de beste beslissingen neemt, is hier wel correct als hij deze claim afwijst.

Na een paar minuten blessuretijd zit het er dan toch op en zo is dit het derde verlies op rij voor Jodan Boys. Volgende week komt RVVH op bezoek. De Ridderkerkers behaalden vandaag een 1-1 gelijkspel in Mijdrecht tegen Argon en staan nu met 1 punt nog steeds op de laatste plaats in de Hoofdklasse A. Jodan Boys, dat drie weken geleden nog tweede stond, is inmiddels afgezakt naar plaats negen.