In Nieuws

Deze keer zetten we Marcel Jansen in de spotlights: een duizendpoot die op veel verschillende plekken in de club vrijwilligerswerk doet. Hoe dat zo gekomen is en wat hij allemaal doet? Daarover vertelt hij vol enthousiasme.

Voetballende dochter
De dochter van Marcel was een jaar of dertien toen zij bij Jodan Boys ging voetballen. Het is zo’n elf jaar geleden dat Marcel de manager van het team van zijn dochter werd. Hij is met haar ‘meegegroeid’ naar Vrouwen 2 en nog steeds regelt hij alles wat er rondom dat team geregeld moet worden. Dat zijn dochter een tijdje niet meer voetbalde, was voor Marcel geen reden om te stoppen met zijn vrijwilligers werk. De medewerker van de afdeling pathologie van het Erasmus MC in Rotterdam vindt de gezelligheid die hij bij Jodan Boys ervaart veel te leuk. Zijn dochter is ondertussen het huis uit en is recent onder de lat bij Vrouwen 2 teruggekeerd, vertelt Marcel met een grote lach. Door zijn aanwezigheid bij Jodan Boys ziet hij haar nog frequenter.

Ledenadministratie
Naast teammanager doet Marcel nog veel meer. Samen met Emiel van de Nagel (ledenadministratie) heeft Marcel de gehele ledenadministratie gedigitaliseerd. Een enorme klus die twee jaar geduurd heeft. De club heeft er veel baat bij dat de administratie nu veel eenvoudiger en sneller gedaan kan worden. In die tijd vond de vrouw van Marcel wel dat haar man te veel op de club aanwezig was J.

Eiland met frituur
Maar hij doet nog meer…. Marcel wijst richting de bar. In de keuken staat een ‘eiland’ met een frituur waarin de snacks voor hongerige spelers en supporters klaargemaakt worden. Al zes jaar ververst hij één keer in de twee weken het vet en zorgt op die manier dat het goed friet eten is bij Jodan Boys.

Coördinator EHBO
We zijn nog steeds niet klaar met alle taken die Marcel bij de club doet. Het eerste team van Jodan Boys heeft vaste EHBO-ers. Wanneer het eerste uit speelt zijn er ook EHBO-ers op de club nodig en Marcel heeft het contact met EHBO Gouda om dit te regelen. Soms is het lastig doordat de groep te klein is. Dus wie graag voor mensen zorgt… meld je aan als EHBO-er. Ook als je de cursus nog niet hebt gedaan maar wel wilt volgen ben je welkom!

Familie achter de bar
Het duizelt me als ik hoor wat Marcel allemaal doet. Dat Jodan Boys voor Marcel als een grote familie voelt is duidelijk te zien aan zijn enthousiasme. “Het zijn mooie dagen,” zegt hij, als hij samen met zijn dochter en schoonzoon bardienst doet.

Annerieke de Vries