In Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag in eigen huis met 0-2 verloren van Achilles Veen. Na het ongelukkige verlies bij Smitshoek was Jodan Boys erop gebrand om thuis tegen het sterke Achilles Veen resultaat te halen. Fanny Waandels was, net als Romario dos Santos, nog niet voldoende hersteld om bij de wedstrijdselectie aan te sluiten, voor hem stond Mo Faouzi in de basis. Voorts begon de kersverse vader Kevin de Vries en Bradley el Idrissi aan de wedstrijd. Mo Bellahcen maakte na lang blessureleed zijn rentree in de basisopstelling.

Achilles Veen begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg uit Veen liet direct zien, dat ondanks de vele mutaties afgelopen zomer, het nog steeds over een goed voetballende ploeg beschikt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Achilles Veen de eerste kans van de wedstrijd kon noteren, maar de kopbal van Sen Aerts verdween langs het doel van Swaneveld. Vervolgens kwam Jodan Boys beter in de wedstrijd zonder dat tot echt grote kansen kwam voor de goal van Jamil Kools. In de 21e minuut weer een grote kans voor Achilles Veen. Peeters dook gevaarlijk op voor de Goudse goalie maar in de één tegen één situatie weet Matthijs Swaneveld goed redding te brengen. Een paar minuten later haalde Achilles  de trekker wel over, niet eenmaal, maar in twee minuten tijd wist de ploeg van Clemens Bastiaansen maar liefst twee keer te scoren. In de 28e minuut verdween een kopbal Mijnhijmer tergend langzaam via de handen van Swaneveld in de goal van Jodan Boys. Nog nauwelijks bijgekomen van de achterstand moest Jodan Boys direct nog een tegendoelpunt slikken. Een goede strakke voorzet werd door Sen Aerts goed binnengekopt. Een zware opgave voor Jodan Boys om minimaal twee te scoren voor in ieder geval een punt. Jodan Boys had, binnen een minuut van de 0-2, driemaal de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren. Na goed terugleggen door aanvoerder Brank kon Faouzi het leer achter de goalie van Achilles schieten, maar zijn inzet werd gesmoord. Vervolgens wist Enzo Huntink binnen de vijf meter twee schoten niet te verzilveren. De treffer zou op een heel goed moment zijn gevallen, maar Jamil Kools bleek vandaag niet te passeren.

Beide ploegen gingen rusten met een 0-2 stand op het scorebord. Na rust verschenen twee ongewijzigde ploegen op het veld. In het eerste kwartier van de tweede helft weinig doelpogingen voor beide doelen. Na een kwartier werd Mo Bellahcen gewiseld voor Patrick Lopes Martins da Veiga die hiermee zijn officiële debuut maakte in Jodan Boys 1. Jodan Boys drukte in deze fase steeds meer. Allereerst verdween een doelpoging van el Idrissi via de voet van een verdediger over de achterlijn, uit de hoekschop die volgde kopte Brank net over. Twintig minuten voor tijd maakten Leona en Verkaik hun opwachting in de ploeg. Zij vervingen de Vries en El Idrissi. Maar verder dan een schot van Faouzi, dat knap werd gepareerd door  Kools, kwam Jodan Boys niet meer. Helaas gingen de punten mee in de bus naar Veen.

Volgende week kan Jodan Boys zich weer herpakken in de uitwedstrijd tegen AFC in Amsterdam.

Opstelling Jodan Boys: Swaneveld, de Vries (’71 Verkaik), Heerkens, Veerman, Fonseca, Brank (C), el Idrisi (’71 Leona), Bellahcen (’59 Lopes Martins da Veiga), Faouzi, Huntink, Marengo

 

In het fotoalbum zijn de foto’s van Leo Radder opgenomen