In Uncategorized

Het seizoen van JO17-4 is dit jaar al vroeg gestart. Na een snelle oefenwedstrijd was het ook dit jaar weer tijd voor de inmiddels traditionele training op het strand van Kijkduin. In een heerlijk zonnetje werden er potjes frisbee en rugby gespeeld waarna het ook tijd was voor wat conditioneel werk. Aan het einde nog een paar potjes voetvolley en zwemmen waarna iedereen na ruim twee uur met een grote glimlach op het gezicht weer richting Gouda ging. Daarna was op zaterdag een oefenwedstrijd tegen JO17-3 die met ruime cijfers (8-2) door onze mannen werd gewonnen. Tijdens deze wedstrijd bleek al dat de mannen helemaal klaar waren voor de eerste bekerwedstrijd.

De voorbereiding hierop was nogal rommelig omdat zes jongens eerst nog met JO17-3 moesten spelen en er zelfs nog eentje stond te vlaggen. Toen uiteindelijk iedereen was verzameld bleek er geen scheidsrechter te zijn maar dat probleem werd gelukkig ook snel opgelost.

De tegenstander (Groeneweg JO17-2 ) was met precies elf spelers naar Gouda gekomen maar dat bleken er toch echt veel te weinig te zijn. JO17-4 gaf namelijk vanaf de eerste minuut gas en stopte pas na het laatste fluitsignaal. Binnen een minuut werd het doelpuntenfeest uit een hoekschop geopend door Ruben de Gier. Halverwege was het al 8-0 en besloot Marco om de doelstelling voor de tweede helft aan te passen. Minimaal 15 doelpunten moesten er gemaakt worden en een kleine tien minuten voor tijd werd deze mijlpaal ook gehaald door een benutte strafschop van keeper Arnoud. De uitstekend fluitende scheidsrechter vond het toen wel genoeg en besloot dat het tijd was om van de zon te gaan genieten. Met iets meer rust en overzicht was een uitslag van 25-0 ook zomaar mogelijk geweest en het was dus niet echt een uitdagende wedstrijd maar wel mooi dat de doelpunten door maar liefst 10(!) verschillende spelers werden gemaakt. Naast Ruben waren de doelpuntenmakers Nigel, Thomas (2x), Sam, Lucas (3) Youri(2), Dennie(2), Tim, Björn en Arnoud.