Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag voor de tweede maal op rij gewonnen. In eigen huis beleefde de Gouwenaars een op het oog gemakkelijke middag tegen de ploeg uit Mijdrecht. De Argonauten werden met 2-0 verslagen. Bij de aanvang van de wedstrijd waren beide ploegen nog ongeslagen. Argon opende dit seizoen met twee gelijke spelen. In Veen werd met 1-1 gelijkgespeeld, terwijl Argon vorige week de punten deelde met Swift. Een niet onverdienstelijke opening van de competitie tegen twee sterke ploegen. Argon onderging deze zomer een behoorlijke transformatie. Naast trainer Loenen vertrokken een aantal dragende spelers naar andere clubs, meest opvallende transfer was die van de boomlange spits Jesse van Nieuwkerk naar Quick Boys. Als promovendus beleefde Argon vorig jaar een goed seizoen. Jodan Boys verloor zowel de uit-als thuiswedstrijd van de Blaauwwitten. Zoals gezegd vertrokken een aantal spelers maar daar kwamen ervaren spelers voor terug. De routiniers Lokken en Aafjes zijn welkome versterkingen voor de nieuwe trainer Simon Ouaali.

Jodan Boys was dus gewaarschuwd. Swift en Achilles Veen was het niet gelukt om Argon te verslaan en sterker nog beide ploegen mochten in hun handen knijpen dat Argon vergat de trekker over te halen. De Gouwenaars kwamen net als vorige week tegen Hoek goed uit de startblokken. Binnen het kwartier zag Waandels zijn kopbal net naast vliegen. Fanny die de afgelopen wedstrijden een plaag voor de tegenstander was manifesteerde zich in de openingsfase bijzonder fel. Dit kwam hem op een gele kaart te staan na een te laat ingezette tackle, op de benen van een Argonaut. Kort daarna kreeg Jodan Boys een penalty nadat de bal overduidelijk binnen het strafschopgebied werd geraakt door de hand van een speler van Argon. Marengo eiste de bal op en schoot hem onberispelijk binnen.

Een prima start van de wedstrijd. Vier minuten later ontsnapte Enzo Huntink aan de verdediging van Argon zijn schot werd ternauwernood gepareerd door Antonioli, die een goede wedstrijd keepte voor de Mijdrechtenaren.  Na twintig minuten viel de wedstrijd een beetje stil. Jodan Boys zette niet echt meer aan en Argon was niet bij machte het de verdediging van Jodan Boys echt moeilijk te maken. Maar van vorig seizoen wist Jodan Boys dat Argon vanuit het niets kon scoren. Maar Veerman en Heerkens hadden met name Lokken goed in bedwang. Vijf minuten voor rust  verdubbelde Jodan Boys dan toch de score na goed voorbereidend werk van Waandels verscheen wederom Huntink alleen voor de keeper. Ditmaal werkte hij moeiteloos af en schoot de 2-0 tegen de touwen. Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

Na rust een zelfde spelbeeld als de laatste twintig minuten voor rust. Het tempo waarin Jodan Boys de wedstrijd was begonnen zakte, maar Argon creëerde nagenoeg niks. Sterker nog in de 58e minuut kwam Leona bijzonder gevaarlijk naar binnen, maar zijn schot kon worden gekeerd door de keeper. Twee minuten daarna verscheen Levi na een mooie actie oog in oog voor de Mijdrechtse doelman. Iedereen rekende op een goal maar Marengo schoot de bal vol op de keeper van Argon. In de laatste twintig minuten maakte Mo Faouzi voor de eerste keer zijn opwachting in de Goudse ploeg, hij verving Waandels. Voorts loste Mo Bellahcen Huntink af. Mo maakte na een periode van ziekte zijn  rentree op de Goudse mat. Tien minuten voor het einde wederom een debutant aan Jodan Boys zijde. Yusuf Kama loste Michel Verkaik af als rechtsback. Een mooie stap voor Kama na twaalf jaar in de jeugd bij Jodan Boys nu voor het eerst aan de bak in het eerste. In het restant van de wedstrijd gebeurde er verder weinig noemenswaardigs meer.

Na 93 minuten vond scheidsrechter Vos  het welletjes. Jodan Boys komt met deze winst partij op zeven punten uit drie wedstrijden. Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Smitshoek, waar Jodan Boys het traditioneel lastig heeft. Kom de mannen ook dan weer aanmoedigen.

Foto’s volgen in het fotoalbum op de site.