In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Zaterdagmiddag rond een uur of twee pakten donkere wolken zich samen boven het sportpark Oosterwei: donder, bliksem en regen. Was dat een voorbode voor een zware middag tegen Hoek? In ieder geval werd er besloten om de wedstrijd een kwartier later te laten beginnen. Zo trapten Jodan Boys en Hoek onder leiding van scheidsrechter Greveling om 14.45 uur af.

Bij Hoek hebben ze aan het einde van vorig jaar van veel spelers afscheid genomen, namen als Doesburg, Siereveld en Clinckemaillie spelen nu voor andere clubs. Daartegenover staat de komst van zeker een tiental nieuwe spelers afkomstig van voornamelijk Belgische clubs. De doelstelling voor Hoek is duidelijk dit seizoen; zo snel mogelijk promoveren naar de Derde Divisie. Als we kijken naar de voorbereiding loopt het tot nu toe crescendo voor de ploeg uit Zeeuws Vlaanderen, geen enkele partij werd verloren. FC Dordrecht werd knap op 2-2 gehouden,  in de KNVB beker werd ASWH afgetekend met 3-1 verslagen. Vorige week opende Hoek in een waar doelpuntenfestival de competitie thuis tegen Smitshoek met een 5-4 overwinning.

Dan kijken we naar Jodan Boys dat vorige week tegen Swift in het zicht van de haven de voorsprong uit handen gaf, maar de ploeg van v/d Ijssel maakte een solide indruk. Met name de tweede helft in Amsterdam stemde menig Gouds supporter tevreden.  Bij Jodan Boys zagen we zaterdag een oude bekende op de bank, namelijk Bram van Loon. Michel Verkaik was nog niet fit genoeg om bij de selectie aan te sluiten en Kevin de Vries kon elk moment vader worden. Vandaar dat de nestor van vorig jaar bij de groep aansloot en Bram in de kleedkamer is altijd een feest!

Jodan Boys begon in dezelfde samenstelling als een week eerder in Amsterdam. De Gouwenaars maakten vanaf de aftrap één ding duidelijk, Hoek zou het niet cadeau krijgen vanmiddag. Met veel strijd en inzet waren de Gouwenaars in de beginfase telkens een stapje eerder bij de bal dan de Zeeuwse ploeg. Dit resulteerde in de achtste minuut in een kans voor Enzo Huntink, zijn inzet werd echter gepareerd door de prima keepende Jordi de Jonghe. Zo probeerde Jodan Boys het technisch vaardige spel van Hoek te ontregelen. Deze opzet slaagde prima, waarmee Jodan Boys zelf ook nog de nodige kansen kreeg om de score te openen. Fanny Waandels kwam een teenlengte te kort na een scherp aangesneden voorzet van Levi Marengo. Even daarvoor was Waandels al met het hoofd gevaarlijk geweest. Halverwege de eerste helft kregen de bezoekers iets meer grip op het fysieke spel van Jodan Boys. Van Sprundel kon rond het half uur de bal afmaken gelukkig voor de thuisploeg kreeg hij de bal niet goed onder controle. Zo gingen beide ploegen met de brilstand rusten, al hadden Brank en wederom Waandels kort voor rust nog een mogelijkheid om de score te openen.

Jodan Boys kwam niet scherp uit de kleedkamer. Dit leverde direct al een aantal mogelijkheidjes op  voor Hoek, zonder met scherp te schieten. Ondanks de waarschuwing van de Zeeuwen liet Jodan Boys Hoek combineren waarna van Sprundel aan het einde van een Zeeuwse aanval de bal koelbloedig langs Matthijs Swaneveld wist te krijgen en zo de 0-1 aantekende. Deze goal was voor Jodan Boys het sein om weer bij de les te komen. Amper vier minuten na de openingsgoal trok Waandels op aangeven van Marengo de stand weer gelijk. Wederom een mooie voorzet werd door Fanny Waandels werkelijk waar schitterend achter Jordi de Jonghe geknikt. Na dit doelpunt wilde Jodan Boys doorpakken in de vierenvijftigste minuut verdween  een schot rakelings langs het doel van de Zeeuwse goalie. Maar ook Hoek liet zich niet onberoerd en wilde de overwinning mee naar huis nemen. Met name captain Vandepitte stoomde een aantal maal gevaarlijk op, maar zijn schoten verdwenen naast de goal van Jodan Boys. Bradley el Idrissi heeft dan Leona vervangen aan Goudse zijde en Nadir Mohandis afkomstig uit de A jeugd van Jodan Boys maakte een paar minuten later zijn debuut als hij Huntink vervangt. Idrissi en Mohandis zorgden bijna voor een grote vreugde in het Goudse kamp. Mohandis zette el Idrissi met een knappe steekbal in kansrijke positie, helaas verdween het schot over de goal. Zo bleef het onverminderd spannend aan de Sportlaan. De Goudse defensie met de Vries, Heerkens, Veerman en Fonseca gaf geen krimp. Het middenveld met de  immer strijdende  Romario dos Santos en kapitein Leroy Brank deden er alles aan om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Dat gebeurde ook als wederom Fanny Waandels de Gouwenaars in de vierentachtigste minuut naar een 2-1 voorsprong kopte. Een ware vreugde explosie op het sportpark. Luctor et Emergo mag dan de spreuk van Zeeland zijn. Vandaag worstelde Jodan Boys en kwam het als winnaar boven. Even leek Jodan Boys nog op 3-1 te komen door wederom Waandels,  maar de arbiter keurde de goal op advies van zijn assistent af. Maar Hoek kon in blessuretijd geen vuist meer maken en Jodan Boys hield de pot dicht. Waardoor na het laatste fluitsignaal Jodan Boys de eerste driepunter van dit seizoen kon bijschrijven. Een heerlijke overwinning die smaakt naar meer.

Volgende week spelen we thuis tegen Argon en van die ploeg verloor Jodan Boys vorig jaar twee keer. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Bent u er volgende week weer bij?

Opstelling Jodan Boys: Swaneveld, de Vries, Heerkens, Veerman, Fonseca, Brank (c), Leona ( ’63 El Idrissi), dos Santos, Waandels, Huntink ( ’77 Mohandis), Marengo.