In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft vandaag niet meer dan een gelijkspel overgehouden aan het treffen met Swift. Het werd uiteindelijk 1-1, nadat het na 87 minuten spelen zelfs nog 0-0 stond. Bradley el Idrissi maakte er in de 88e minuut 0-1 van, maar na een waar slotoffensief van de thuisploeg werd het diep in blessuretijd uiteindelijk toch nog 1-1. Jordy de Groot werkt in een scrimmage de 1-1 binnen. Appeleren van de Jodan Boys heeft geen zin en scheidsrechter Roeleveld fluit direct na de aftrap af.

Trainer van den IJssel kon gelukkig weer beschikken over een aantal spelers die vorige week tegen Olympia afwezig waren. Marvin Straver en Mo Bellahcen ontbraken vandaag nog wel. Mathijs Swaneveld kreeg daardoor een plaatsje onder de lat en maakte zijn competitiedebuut voor Jodan Boys. Verder begon ook Mohamed Faouzi op de bank, net als Bradley el Idrissi.

Na twee minuten spelen was de eerste kans voor Jodan Boys een feit. Fanny Waandels kan een kopbal afleveren op de goal van Swift, maar de inzet is niet hard genoeg waardoor de bal een eenvoudige prooi is voor de Amsterdamse sluitpost.

Na een kwartier spelen geeft Jodan Boys bijna een voorsprong voor Swift cadeau. Een mislukte afspeelpoging van Swaneveld op de Vries levert balbezit op voor de thuisploeg, maar levert niet meer dan een corner op voor Swift. Waandels en Brank werken de bal weg waardoor Jodan Boys weer even veilig is.

Na bijna een half uur spelen krijgt Jodan Boys een aardige kans om de voorsprong te pakken. Levi Marengo zet voor op Enzo Huntink, maar die schiet de bal net over de goal.

Maar ook Swift krijgt even later een goede kans. Roald Heerkens en Patrick Fonseca zijn echter bij de les en gooien zich voor de bal, waardoor de kans onschadelijk gemaakt wordt. Aan de andere kant is Jodan Boys direct weer gevaarlijk. Wederom is Levi Marnego betrokken bij deze kans. Hij geeft af op Waandels, die net over kopt.

Jodan Boys probeert het nog wel in de eerste helft, maar een goal valt er uiteindelijk niet. Zo gaan beide ploegen aan de thee met een stand die 45 minuten eerder ook al op het scorebord stond.

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Jodan Boys krijgt na een minuut of vijf al gelijk een goede kans, maar de vrije trap Marengo gaat via het hoofd van Waandels over, maar hij moet over. De poging daarna gaat een meter of vier naast.

Vervolgens komt bij Jodan Boys de eerste wissel binnen de lijnen. Elliot Pattinama vervangt Romario Dos Santos. En Jodan Boys gaat vervolgens op zoek naar de voorsprong in de hoofdstad. Mike Ruijter heeft namens Swift het eerste geel te pakken en even later is ook Teun van Zweden aan de beurt.

Voor Jodan Boys volgen diverse kansen elkaar op. Zo schiet Waandels vanuit een mooie positie, maar hij schiet ruim naast. Pattinama schoot vervolgens nog eens hoog over.

Swift kreeg vervolgens weer een goede kans, maar een zwakke afwerking zorgt ervoor dat Swaneveld eenvoudig kan redden.

Na een flinkeovertreding van van Zweden, die overigens slechts geel krijgt, mag Jodan Boys een vrije trap nemen, maar de bal wordt weggewerkt. Daarna volgt weer een aanval van Jodan Boys, dat vervolgens een corner krijgt, maar ook hier valt nog geen doelpunt uit.

Even lijkt het erop dat het net als vorig seizoen een 0-0 eindstand zou worden, totdat Bradley el Idrissi het gas er even op zet. Vervolgens kan de invaller zelf de 0-1 aantekenen met nog iets meer dan twee officiele speelminuten op de klok.

Je zou dan toch zeggen dat de winst binnen is, maar niets lijkt minder waar. Een waar slotoffensief van de thuisploeg levert een hachelijke situatie op voor de goal van Swaneveld en Jordy de Groot is uiteindelijk de Amsterdamse held door de leer tegen de touwen te schieten.

Zo neemt Jodan Boys slechts een punt mee uit Amsterdam, maar gezien de tegenstander op zich geen slecht resultaat. Toch zal iedereen toch met een nare nasmaak naar huis gaan aangezien de winst toch binnen handbereik lag.

Jodan Boys deelt nu na de eerste speelronde de zesde plaats met Achilles Veen, Argon, fc Rijnvogels, Swift en Zwaluwen.

Debutant Nootdorp had een goede competitiestart. Het won met 2-0 van RVVH en deed dat zelfs met tien man (driekwart van de wedstrijd). SteDoCo, Noordwijk, Hoek en Rijsoord begonnen ook met winst.

Volgende week komt Hoek op bezoek in Gouda. Laten we hopen dat de punten dan in Gouda blijven.

Statistieken wedstrijd

02-09-17: Swift                – Jodan Boys            1- 1  ( 0- 0)

Doelpunten: 88′ Bradley el Idrissi, 93′ Jordy de Groot.

Gele kaart: 62′ Mike Ruijter, 77′ Teun van Zweden.

Rode kaart: –

Toeschouwers: ?

Scheidsrechter: M. A. Roeleveld

Opstelling Jodan Boys: Mathijs Swaneveld, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Patrick Fonseca, Leroy Brank, Gilliomar Leona (67′ Bradley el Idrissi), Romario dos Santos (62′ Elliot Pattinama), Fanny Waandels, Enzo Huntink, Levi Marengo.