In Uncategorized

Onze eerste wedstrijd was meteen degene die het verst weg was: bij ZBVH in Zuid-Beijerland. Ook onze tegenstander speelde hun eerste wedstrijd.

Wij kwamen sterk uit de startblokken en na een minuut of 10 schoot Yke het eerste doelpunt trefzeker binnen: 0-1. Daarna waren de krachtsverhoudingen op het veld redelijk gelijk. Het verschil was vooral dat de tegenstander erg weinig kansen wist te creëren, waar wij dat wel deden. Kirsten, Joya, Romaissa, Ouiam en Britt hadden allemaal kansen om te scoren, maar ondanks de mooie passes van Merel B. kwam het er niet van. Met 0-1 gingen we de rust in.

Ook na de rust bleek weer dat onze verdediging stond als een huis. Maura, Merel de W., Britney en Nouhaila hielden de zaak potdicht zodat Sarah op doel het niet al te druk kreeg. En in het middenveld waren Romaissa en Sennah niet te passeren. Later in de tweede helft kwam dan toch de doorbraak: Britt schoot in haar eerste wedstrijd ooit de 0-2 binnen. Wat je noemt een droomdebuut! We gaan de week in als koploper.