In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Afgelopen zaterdag speelde Jodan Boys wederom tegen een ploeg uit de Tweede divisie. Na Jong Sparta en FC Lisse ging Jodan Boys op bezoek bij Barendrecht. Voor de ploeg van trainer Adrie Poldervaart was het de laatste serieuze krachtmeting voor het treffen met VVOG in het kader van de KNVB beker, om  het volgend  weekend in competitieverband op te nemen tegen Rijnsburgse Boys. Voor Jodan Boys begint de competitie een week later op 2 september. De ploeg van Dennis v/d Ijssel neemt het dan op tegen Swift in Amsterdam. Maar hoe je het ook wendt of keert het serieuze werk komt steeds dichterbij.

Jodan Boys startte zaterdag zonder de geblesseerde , Straver, Bellahcen, Pattinama, Huntink, de Vries en Veerman.  Het zestal is op de goede weg terug maar met het oog op de start van competitie wordt er geen enkel risico genomen. De eerste helft ging grotendeels gelijk op, waarbij Barendrecht het iets betere van het spel had, maar het verdedigingsduo Heerkens en Rietveld speelde een puike wedstrijd. Barendrecht had een paar mogelijkheden om op voorsprong te komen. Allereerst lobte Richard Stolte de bal over de lat van Swaneveld. Vervolgens redde de Goudse goalie, kort voor rust,  met twee  schitterende reflexen  op schoten binnen het vijfmetergebied. Aan de andere kant kwam Jodan Boys er in de tegenstoot  en paar keer gevaarlijk uit zonder  doel te treffen. Een schot van  Omar El-Haddoti verdween over de goal van van Splunter.

In de tweede helft kwam Jodan Boys fel uit de startblokken, drie minuten na de rust kopte de ingevallen El Idrissi van dichtbij hard op het doel. Met veel moeite kon de Barendrechtse doelman de bal keren. Niet veel later was Fonseca kansrijk, helaas verdween zijn schot voorlangs. Aan de ander kant kwam Barendrecht via een razendsnelle counter voor de goal van Jodan Boys. Met heel zijn hebben en houden gooide Roald Heerkens zich voor het schot, waardoor de bal naast verdween. De beste kans voor Jodan Boys viel in de 73e minuut te noteren, Fanny Waandels pegelde de bal van binnen de zestienmeter keihard op de lat. Alles en iedereen stond aan de grond genageld, maar helaas betekende ook dit schot geen voorsprong voor de Gouwenaars. En dan net wanneer de wedstrijd op een gelijkspel lijkt af te stevenen, slaat Barendrecht toch nog toe. De goed spelende Danny Monster strafte miscommunicatie van de Goudse defensie af.

Helaas wederom verlies. Maar aan deze wedstrijd zitten voldoende goede aanknopingspunten. Jodan Boys heeft weinig weggegeven en daarnaast een aantal kansen gecreëerd.  Verder is het goed om te zien dat steeds meer jonge jongens nadrukkelijker op de deur kloppen. Volgende week spelen zowel Jodan Boys 1 als 2 tegen Olympia op de traditionele Derbydag. Het belooft een mooie afsluiting van de voorbereidingsperiode te worden.

 

Opstelling Jodan Boys:

Swaneveld, Verkaik, Heerkens, Rietveld, Fonseca (Quint), Brank, Leona (Faouzi), Dos Santos, Waandels (Vrolijk), El- Haddoti (Mohandis), Marengo (El Idrissi)