In Nieuws, Nieuws Commissie Sportiviteit en Respect

 

Wim van den Brink is sinds kort bij Jodan Boys aangesteld als vertrouwenspersoon. Bij hem kun je terecht als jou iets ongewenst is overkomen of als je iets ongewenst hebben geconstateerd. Uiteraard vindt dit gesprek in vertrouwelijkheid plaats.

Aanleiding zijn onder meer de diverse misbruik schandalen die je vast ook in de krant hebt gelezen: eind vorig jaar werd de Engelse voetbalwereld opgeschud door een groot misbruikschandaal. Voormalig profvoetballers kwamen naar buiten met het verhaal dat ze in hun jeugd seksueel zijn misbruikt. Binnen enkele maanden meldden zich ruim vijfhonderd slachtoffers. Dit jaar werd bekend dat ook bij PSV, Vitesse en Sparta spelers in hun jeugd seksueel zijn misbruikt.

Jodan Boys wil een veilig sportklimaat waarborgen. Ieder lid moet zich veilig voelen binnen de club. In het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’  (van KNVB en NOC*NSF, met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)) worden verenigingen zoals wij geholpen om trainingen en wedstrijden eerlijk en sportief te laten verlopen en sociaal ongewenst gedrag te voorkomen.

Binnen Jodan Boys is de commissie Sportiviteit & Respect druk bezig met het bewaken van onze normen en waarden door de leden bewust te maken en positief gedrag te bevorderen. Uitgangspunt is dat iedereen bij Jodan Boys verantwoordelijk is voor zijn eigen gedrag en daar ook op mag worden aangesproken. The Jodan Boys Rules zijn daar een voorbeeld van!

Met de nieuwe vertrouwenspersoon Wim van den Brink (je kent hem misschien van als speaker bij wedstrijden van het eerste) voegen we daar een nieuwe dimensie aan toe.

Binnenkort zal Wim zich nader aan jullie voorstellen en vertellen wat hij als vertrouwenspersoon doet.

Je kunt Wim bereiken via wimvandenbrink13@gmail.com.