Jodan Boys heeft vanmiddag een goede oefenpot gespeeld tegen derde divisionist Capelle. Nadat de Capellenaren op 1-0 kwamen na een slippertje van Rietveld, bracht Fonseca de stand in de tweede helft weer op 1-1. Jodan Boys had voldoende kansen, maar tegen de verhoudingen in kwam Capelle zes minuten voor tijd op 2-1. Aan de stand veranderde niets, dus ging deze wedstrijd verloren. Maar het spel van Jodan Boys was zeker niet slecht en zo kan men met vetrouwen toewerken naar de oefenwedstrijd tegen jong Sparta aankomende zaterdag op sportpark Oosterwei.

Jodan Boys begon vandaag zonder Marvin Straver, Leroy Brank (blessure) en Mo Bellahcen (ziek) aan de eerste oefenwedstrijd van de tweede voorbereidingsperiode. Michel Verkaik, Roald Heerkens, Fanny Waandels en Elliot Pattinama waren onder de spelers die op de bank begonnen.

Zo waren er vandaag basisplaatsen voor Kevin de Vries, Kevin Quint, Mo Faouzi en Nadir Mohandis.

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd en kreeg al binnen tien minuten spelen een goede kans via Mohandis. Na goed voorbereidend werk van Mo Faouzi lag de Capelse keeper v/d Ploeg echter een doelpunt in de weg.

Na iets meer dan een kwartier spelen kwam Capelle echter gemakkelijk op voorsprong. Een slippetje van Rietveld leverde Olaf van der Sande een niet te missen kans op en zo stond het 1-0 voor Capelle.

Toch krijgt Jodan Boys in de eerste helft de beste kansen en een gelijkmaker had voor rust misschien wel verdient geweest. Eerst een schot van Enzo Huntink na goed voorbereidend werk van Leona. Zijn schot wordt echter met de vuisten weggestompt door de Capelse keeper. Daarna een afstandsschot van Marengo dat naast getikt wordt.

Het is dan vlak voor rust als Huntink een kopkansje krijgt en even later nog een schot van Leona dat door de keeper gekeerd kan worden.

Zo gaat Jodan Boys dus met een kleine achterstand de rust in.

Na rust worden maarliefst negen spelers gewisseld. Alleen Levi Marengo en Enzo Huntink blijven staan. Michel Verkaik, Roald Heerkens, Patrick Fonseca en Elliot Pattinama zijn onder de invallers.

Het eerste gevaar van de tweede helft is van Capelle. Daar gaat de voorzet van de snelle linksbuiten echter voor het doel langs zonder dat iemand van de Cappelenaren er iets mee kan.

Direct aan de andere kant een goede kans voor El Idrissi. Hij krijgt echter de bal niet onder controle waardoor deze kans verloren gaat.

Jodan Boys komt na de rust sterk voor de dag en na vijf minuten spelen is ook Harold Vrolijk enigszins gevaarlijk. Zijn inzet mist echter kracht om omgezet te worden in een doelpunt. Maar een krappe minuut later is dat wel het geval. De ingevallen Fonseca gaat mee naar voren en schiet vanaf de rand van het strafschopgebied de bal achter Nick v/d Ploeg.

Een kwartier na de gelijkmaker worden de laatste twee spelers van Jodan Boys die in de basis begonnen ook vervangen. Marengo en Huntink worden vervangen door Leona en de Vries, die daarmee hun rentree in het veld maken.

In de laatste twintig minuten van de tweede helft is Jodan Boys nog steeds de bovenliggende ploeg. Toch mist Jodan Boys het in de afronding. Als ruim vijf minuten voor tijd ook niet adequaat wordt ingegrepen bij een snelle uitbraak van Capelle, dan kan Kelvin Kalika de derde divisionist weer op voorsprong zetten.

Jodan Boys verliest dus met een klein verschil van Capelle. Toch kan gezegd worden dat Jodan Boys een goede wedstrijd speelde. Wel moet men achterin en voorin nog effectiever worden. Zo gaat het scoren nog steeds moeizaam en moeten de kleine foutjes achter verdwijnen. Dan moet deze selectie, die toch een stuk beter en breder dan vorig seizoen lijkt, een goede gooi te kunnen maken naar de bovenste plaatsen in de Hoofdklasse.

Aankomende zaterdag is de volgende oefenwedstrijd. Dat neemt Jodan Boys het op tegen tweede divisionist jong Sparta. Let op! Deze wedstrijd op sportpark Oosterwei begint al om 13:00!!!

bron: JodanBoysSupporter.nl