In Nieuws Commissie Sportiviteit en Respect

Het is best een eer om aanvoerder te zijn. Dat betekent immers dat je teamgenoten jou zien als persoon die het team kan inspireren. Jij gaat voorop in de strijd, je geeft het voorbeeld in inzet en enthousiasme: dat is aanvoeren! Om te beginnen, want er is meer.

Als aanvoerder heb je voor de wedstrijd contact met de scheidsrechter, en met de aanvoerder/leider van de tegenstanders. En je denkt als aanvoerder ook mee over de tactiek, en de opstelling, samen met de leider/trainer. Natuurlijk verschillen de aanvoerderstaken per team of per afdeling; bij de F-jes is het anders geregeld dan bij de senioren, logisch.

En er is nog meer, nog een taak die je als aanvoerder hebt.  Je bent namelijk ook een soort ambassadeur van The Jodan Boys Rules. Dus ambassadeur voor de campagne rond sportiviteit & respect.

Ambassadeur!? Dat klinkt misschien wat deftig, maar als je even doordenkt, klopt het best. Om te beginnen heb je waarschijnlijk zelf al het S&R contract ondertekend (misschien hangt het wel boven je bed?)

Dat betekent dat je het eens bent met The Jodan Boys Rules. En goed beschouwd, is iedereen die het contract ondertekend heeft ambassadeur voor sportiviteit & respect.

Trouwens, het onderwerp sportiviteit & respect hoort al lang bij de aanvoerdersrol. Als aanvoerder let je er immers op dat jouw team, je teamgenoten, zich sportief en netjes gedragen. Dat het geen zooi wordt in de kleedkamer. En bij vervelende situaties op het veld ben je als aanvoerder het aanspreekpunt voor de scheidsrechter.

Hoe dan ook, aanvoerder zijn is best een mooi “baantje”. Dus die aanvoerdersband mag je met trots dragen. Ook als ambassadeur voor sportiviteit & respect. En helemaal als ambassadeur van onze mooie vereniging CVV De Jodan Boys!

Wat vind jij?

 

Bart C. van der Harst