In Nieuws Jodan Boys 1

Het onderlinge treffen tussen Jodan Boys en Jodan Boys old stars is vanavond beslist in het voordeel van het huidige eerste elftal. Vlak voor rust zette Mitchel Heerkens het huidige Jodan Boys op 1-0. Na rust wisselde hij met Bram van team (beiden waren aanvoerders), waarna Jodan Boys 1 uitliep naar een 5-0 overwinning. Martijn Jansen, Levi Marengo, Omar el Hadotti en Leroy Brank scoorden nog. Fanny Waandels stond in de tweede helft op doel en had een hoofdrol. Hij hield Farhan Benchamach en Sander van Gool twee keer van scoren af.

Nadat de avond begonnen werd met een heerlijke barbeque, Bram van Loon de zilveren schoen uitgereikt kreeg van Mitchel Heerkens (foto bovenaan het artikel – Leo Radder) en er nog een aftrap was voor de regionale BOB campagne, vulde het veld zich langzaam met de spelers van Jodan Boys 1. Zij vormden een erehaag voor de oud Jodan Boys spelers die vandaag weer eens terug op het oude nest waren. Bekende namen als Sander van Gool, Willem Graafland, George Suers, Jesse Kok en Ard Blok kwamen onder luid applaus het veld op. Een voorbode voor een waar voetbalfeestje.

Honderden belangstellenden stonden langs de lijn om deze wedstrijd te volgen. Oud trainer Willem den Besten beschikte over twee verschillende teams per speelhelft van 35 minuten.

Mitchel Heerkens mocht de eerste kans in de wedstrijd achter zijn naam zetten met een schot dat naast ging. Maar ook direct aan de andere kant is gevaar. Remco de Rijk kan Maarten Cieremans bereiken, maar hij kan niet voor veel gevaar zorgen. Zo houden de beide Tim’s het doel voorlopig nog schoon.

Fanny Waandels heeft er vanavond zin in. Goed doorgaan levert een voorzet op waar helaas niemand bij kan. Vervolgens kopt de aanvaller ook nog eens naast, maar er werd gefloten voor duwen.

Vervolgens zijn er een aantal kansen voor Jodan Boys via Brank, en een mooi hakje van el Idrissi waar helaas niemand een voet tegen kan zetten. Maar ook de Old Stars zijn weer gevaarlijk, maar een doelpunt is nog steeds niet gevallen.

Waandels kopt nog eens net naast, waarna de eerste wissels binnen de lijnen komen. Marengo, Verkaik en El Hadotti komen in het veld voor Dos Santos, Waandels en Brank.

De Old Stars krijgen vervolgens de beste kans tot dan toe. Jan WIllem Schep mikt de bal echter op de lat. Er volgens nog een paar kansen voor de ‘oudjes’. Roy Dessing mag een vrije trap nemen, maar deze wordt gepakt door van de Linden. Roald Heerkens blokt daarna nog een poging van Schep.

Aan de andere kant is Dessing ook belangrijk met een ingreep waardoor el Idrissi de bal niet bij de gevaarlijk meekomende Verkaik kan krijgen. Maarten Cieremans maakt vervolgens nog even een mooie omhaal om de bal uit het doel te houden. Echter voordat Roald Heerkens de bal terug legde was deze al over de achterlijn.

Bij de Old Stars nog een kans voor Schep, maar hij schiet ruim naast, waarna Jansen na goed terug leggen van Marengo over schiet.

Het is dan bijna rust als Mitchel Heerkens vervolgens uithaalt en de 1-0 maakt. Hierna had het overigens 2-0 kunnen worden via el Idrissi, maar Tim Achterberg brengt goed redding op zijn kopbal. Ook had Mitchel Heerkens vlak daarna nog een penalty moeten krijgen, maar scheidsrechter Vink zag niet dat Bram van Loon, nadat hij door de benen gespeeld was door Mitchel, een overtreding beging.

Het laatste wapenfeit van Jodan Boys 1 is een kopbal van Omar el Hadotti die over gaat.

Het is inmiddels wat drukker geworden op sportpark Oosterwei en we trappen met een heel ander Old Stars team af. Alleen Tim Achterberg is blijven staan en Mitchel en Bram zijn van team geruild. Meest opallende is dan toch wel de keeper bij Jodan Boys 1. Fanny Waandels heeft het keeperstenue aangetrokken en daarmee wordt het luchtige en gezellig karakter van deze wedstrijd maar weer eens zichtbaar.

Er wordt wat afgelachen en gedold op het veld, maar Fanny Waandels is wel heel serieus bezig. Mitchel Heerkens lijkt de gelijkmaker te kunnen maken, maar Fanny Waandels pakt het schot. Aan de andere kant kopt Verkaik naast, waarna de kansen weer naar de Old Stars gaan. Farhan ziet Fanny Waandels eerst nog redden op zijn inzet, maar daarna mikt hij zelf de bal net naast. Aan de andere kant is het dan vervolgens wel raak via Martijn Jansen, die daarmee ook afscheid neemt met een doelpunt.

Jodan Boys 1 krijgt dan een reeks kansen via Marengo, el Hadotti, el Idrissi en Jansen, maar het blijft voorlopig 2-0. Er is dan aan beide kanten weer gewisseld. Tim van de Linden speelt nu mee als veldspeler en ook Ard Blok is binnen de lijnen gekomen.
Sander van Gool krijgt vervolgens een goede kans en probeert een bal over Waandels te stiften. Waandels strekt zich vervolgens en kan een doelpunt voorkomen. En dan gaat het nog even door met kansen voor de Old Stars. Zo kan Farhan weer een poging wagen, maar ook nu is Fanny in een 1 op 1 situatie de winnaar. Dan geeft Karel van den Heuvel een penalty aan de Old Stars. MItchel Heerkens gaat achter de bal staan en denkt Waandels eenvoudig te kunnen verschalken. Waandels pakt de inzet echter makkelijk en zo blijft het nog steeds 2-0 na bijna 55 minuten spelen. Waandels is ook nog de winnaar in een duel met van Gool en houdt zo netjes de nul.

En dan wordt er drie keer snel gescoord. Eerst Marengo en daarna el Haddoti. Nadat Tim Achterberg nog eens redding brengt en Brank voorlangs kopt, is het vervolgens wel raak voor Brank. Hij kopt de 5-0 binnen waarna Bram en Mitchel een publiekswissel krijgen. Aan beide kanten van het veld staan veel supporters die vervolgens fakkels aansteken. Onder luid applaus worden Bram en Mitchel naar de zijlijn gedragen waarna het feest gaat beginnen in de Dug-inn.

Honderden genieten dan van de muziek van de eigen Oktoberfest dj, waarna om half elf Gerard Ekdom achter de microfoon staat en het feest muzikaal zal gaan ondersteunen.

Bram en Mitchel worden vervolgens nog even in het zonnetje gezet. Zij krijgen een mooie herinnering op canvas en ontvangen van de selectie een uitnodiging om mee te gaan op het trainingskamp aankomende winter.

Ook Maarten Westerduin wordt nog even in het zonnetje gezet. Hij stopt als teammanager en gaat ander werk binnen Jodan Boys doen. Het feest ging daarna nog even vrolijk door en iedereen was in opperbeste stemming.