In Nieuws

De jaarlijkse avond voor oude trouwe leden (minimaal 25 jaar onafgebroken lid) was dit jaar op vrijdag 17 maart. Dit keer wat later in het seizoen doordat het vinden van een geschikte datum (oa ivm het bekeravontuur van Jodan Boys 1) niet makkelijk bleek.

Dit jaar waren er 6 nieuwe speldendragers uitgenodigd. We kunnen daarmee stellen dat lid worden in 1991 erg populair was en het een trouwe lichting is gebleken. Een lichting van verschillende leeftijden overigens ; de jongste is geboren in 1986 (Arjan Bouwers) en de oudste in 1971 (Thiery Zuierveld).

Het bestuur is verheugd met het groeiend aantal speldendragers. In de afgelopen 8 jaar (we zijn begonnen met deze avond in 2009 bij het 75 jarige bestaan van onze club) is het aantal speldendragers opgelopen van 62 naar 85 leden. Deze leden vertegenwoordigen min of meer ook het gedachtengoed van onze vereniging en daar moeten we zuinig op zijn! Na ontvangst door de organisatoren van dit jaar Bob van Os en Ard Blok stond er een buffet met 2 heerlijke stampotten gereed. Natuurlijk was er ook voldoende tijd om onder het eten en een drankje te praten over het verleden, heden en de toekomst van onze club.

Na het eten heeft voorzitter Marco Kastelein een aantal jubilarissen gehuldigd. Allereerst Ton de Kwaadsteniet. Die in het bijzijn van zijn genodigde; vrouw, zoon en kleinzoon, in het zonnetje gezet werd voor 70 jaar lidmaatschap. Daarna waren Joop Alphenaar voor 65jarig lidmaatschap en Henny Vermeer 50 jarig lidmaatschap aan de beurt. De heren hebben hebben ook nog mooie verhalen aan de zaal ten gehore gebracht over hun carrières bij Jodan Boys.

Na de eerste plichtplegingen was de spreker van de avond aan het woord. Oud trainer van Jodan Boys 1 Willem den Besten heeft de aanwezigen middels een presentatie mee genomen in zijn jaren als trainer bij Jodan Boys. Over deze, we mogen toch wel zeggen succesvolle periode, heeft hij een boek geschreven. Willem ging op geheel eigen wijze in op ; waarom succes geen toeval is en dat je ; een winnend team kan maken. Zijn boek heeft elke aanwezige speldendrager die avond als presentje van het organisatiecomité “ speldendragers Jodan Boys” mee naar huis mogen nemen. Degene die niet aanwezig zijn geweest kunnen via speldendragers@cvvdejodanboys.nl contact opnemen met de organisatie om alsnog een boek te ontvangen.

Na een drankje heeft voorzitter Kastelein ook de 25- en 40 jarige huldigingen verricht. Zeer geanimeerd waren zijn gesprekken met de speldendragers. Voor 40 jaar lidmaatschap werden gehuldigd ; Ard Keus en Johan van Herk. Als nieuw 25 jarig lid werden in het zonnetje gezet ; Helen Verschoor, Peter Graafland, Stefan Lubbers en Donny Dukers. Arjan Bouwers, Frans Pieter Trouwborst en Thiery Zuierveld waren helaas verhinderd.

Na deze laatste huldigingen sloot de voorzitter af met de woorden dat hij ervan uitging dat de speldendragers volgend jaar allemaal hun speldje zullen dragen tijdens de bijeenkomst.

De traditie dat nu weer 2 speldendragers de avond gaan organiseren is ook deze avond weer in gang gezet. De organisatie van de volgende avond (ergens in oktober 2017) zal in handen zijn van Helen Verschoor en Guus Vergeer. Kortom zet alvast in de agenda (als je speldendrager bent of wordt); de speldendragersbijeenkomst 2017.