In Blogs

Door Karel van den Heuvel

Met die gedachte in mijn achterhoofd besloot ik enkele maanden geleden een plan uit te gaan werken voor onze prestatieteams. Jodan Boys was landelijk nieuws door het uitschakelen van Go Ahead Eagles in de KNVB Beker. Dat leek mij hét moment om het ambitieniveau voor de komende jaren wat op te krikken.

Heel groot Jodan Boys-hart

We hebben met de Stichting Topvoetbal, de entiteit binnen onze club die contracten afsluit met de selectiespelers, een paar lastige jaren achter de rug. Budgetten liepen terug doordat de economische crisis ook de bedrijven in onze Company Club raakte. Dankzij keihard werken van alle betrokkenen en de loyaliteit van een groepje sponsors met een heel groot Jodan Boys-hart, slaagden we er toch in om ieder jaar weer een representatieve selectie op de been te brengen.

Passie, ambitie en ontwikkeling

Inmiddels kunnen we het vizier weer op de toekomst richten. We zouden dolgraag in de 3e divisie willen spelen. Het plan waar ik eerder in deze blog aan refereerde is een driejarenplan met als ultieme doelstelling, u raadt het al, promotie naar de 3e divisie. Dat gaan we niet doen door met een grote zak geld lukraak spelers binnen te halen, maar door allerlei zaken slimmer en beter te doen dan onze concurrenten. Passie, ambitie en ontwikkeling zijn de kernwaarden die we hanteren in onze A-selectie.

Veel te bieden

Ondanks de bescheiden portemonnee heeft Jodan Boys als club veel te bieden. Zo helpen we spelers via onze Company Club met het zoeken naar werk- of stageplekken, ondersteunen we spelers met trainersambities met opleidingen en scheppen we een positief klimaat waarbij er een goede balans is tussen presteren en gezelligheid. Dat blijft niet onopgemerkt. Hoofdtrainer Dennis van den IJssel en ik worden overspoeld met verzoeken van spelers die op basis van onze goede reputatie dolgraag bij Jodan Boys willen komen spelen. Slechts een enkeling nodigen we uit voor een gesprek of stage. We vinden het immers belangrijk dat er een herkenbaar eerste elftal wordt geformeerd, waar voldoende ruimte is voor spelers uit onze eigen opleiding. Dat was zo, dat is zo en dat zal zolang ik er iets over te zeggen heb altijd zo blijven!