In Blogs

Door Hans van ’t Hoff

Het is al weer een tijdje geleden dat de blog vanuit het jeugdbestuur kwam.

Niet dat er niets gebeurd is maar nu is het de hoogste tijd om weer eens van ons te laten horen. Er gaat namelijk veel veranderen aan het begin van volgend seizoen. Ik wil deze blog niet gebruiken om alle veranderingen met u door te nemen maar zal wel een tipje van de sluier oplichten.

De KNVB vindt het tijd voor verandering.

De KNVB heeft zelf grote vraagtekens gezet bij de huidige wedstrijdvormen voor pupillen. Zijn die nog wel van deze tijd? Ook omdat in andere landen het al langer anders wordt aangepakt. Daar wordt al jaren in ‘kleinere teams’ gespeeld. Gelukkig heeft de KNVB ook ingezien dat veranderen op grote schaal niet handig is. Dus heeft men besloten zich in seizoen 2017-2018 enkel te richten tot de F jeugd of wel de Jeugd Onder 7-8-9 (jaar). Bij de Jeugd Onder onder 7 en 8 zal er 6 tegen 6 gespeeld gaan worden waar we nu nog 7 tegen 7 spelen. Ook de ING League (4 tegen 4) zal een kleine verandering ondergaan.

Doelstelling is om het plezier en de leercurve te vergroten bij de jeugd. De KNVB wil hiermee bereiken dat minder kinderen stoppen, dat kinderen langer met plezier blijven voetballen en dat kinderen betere voetballers worden.

Wat dit allemaal inhoudt voor onze club, jeugd en alle (jeugd) betrokkenen is nog niet goed in beeld. Een projectteam binnen het Jeugdbestuur maakt zich op dit moment druk om alles voor onze kids zo soepel mogelijk te laten verlopen.  Al worden de teams kleiner, krijgen de velden een andere indeling en worden scheidsrechter “spelbegeleiders”……… wat gelukkig niet verandert is dat we nog steeds voetballen met een bal en een doel.

Nu nog een positief gevoel bij FC Knudde.

Blijf alle informatie volgen over de verandering bij de jeugd in seizoen 2017-2018 via de site en de nieuwsbrief!