In Nieuws

De lichtinstallatie op het eerste veld is vernieuwd. Zaterdag 14 januari werd de nieuwe lichtinstallatie tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst officieel gepresenteerd. We hebben gekozen voor een veldverlichting met LED-lampen. De oude lichtinstallatie vertoonde gebreken en was aan het einde van de levensduur, dus was vervanging nodig.

Voordelen

De nieuwe installatie met LED-lampen biedt verschillende voordelen. LED verlichting is duurzamer en bespaart veel energie ten opzichte van de traditionele lampen. Daarnaast is het mogelijk om de verlichting op verschillende sterktes te gebruiken (trainingssterkte, wedstrijdsterkte), wat ook energie bespaart. Ook is het mogelijk de masten los van elkaar te bedienen, zodat niet direct het hele veld verlicht hoeft te worden, maar dit kan worden aangepast aan de behoefte. Door de nieuwe verlichting kunnen meer sporters in staat stellen om te sporten (door optimaler gebruik van de velden).

Voorzitter Marco Kastelein is blij met de nieuwe LED-verlichting: “Het aanschaffen van een nieuwe, duurzame lichtinstallatie past in de maatschappelijke rol die we als Jodan Boys hebben én onze ambitie om duurzamer te worden.”

Uit een onlangs uitgevoerde energiescan kwam LED-verlichting ook naar voren als duurzame optie.