In Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys is in de 1/8 finale van de KNVB beker uitgeschakeld door Vitesse. De Arnhemmers wonen met 4-0 nadat ze in de eerste helft na ongeveer een kwartier spelen twee goals moesten incasseren. Vervolgens hielden de boys stand tot een discutabele strafschop en rood voor Marengo de 3-0 opleverde. De 4-0 viel ook snel, maar Jodan Boys bleef met tien man knap overeind. Jodan Boys kan met opgeheven hoofd Arnhem verlaten.

Spelers van Jodan Boys bedanken het publiek. (foto: Dennis Lansbergen)

Een waar volksfeest voltrok zich woensdagmiddag en avond. Al vroeg begon de voorpret. Supporters verzamelden zich op sportpark Oosterwei of eerst elders. De keel werd alvast gesmeerd en ook een goede bodem in de vorm van een broodje bal ging er wel in. In etappes vertrokken bussen vanaf het eigen sportpark en de naastgelegen woonwijk.

Aangekomen bij het Gelredome was het even in de rij staan om naar binnen te komen, maar uiteindelijk zaten alle supporters even na 20:00 op de noordtribune van het stadion. Daar keken zij uit tegen een enigszins leeg Gelredome, dat behalve de 2.600 supporters uit Gouda niet meer dan 4.700 kaarten wist te slijten. Gelukkig was de ambiance er niet minder om aangezien de Goudse aanhang direct domineerde in het stadion.

Trainer van den IJssel had niet heel veel wijzigingen doorgevoerd. Martijn Jansen kon niet in actie komen wegens een schorsing en de achterhoede is daardoor een bekend verhaal. Romario Dos Santos begon in de basis, net als Pattinama. Hierdoor begonnen Mitchel Heerkens (vorige week nog geblesseerd) en Enzo Huntink op de bank. Marvin Straver was na zijn bosting afgelopen weekend wel inzetbaar. Een paar pijnstillers deden wonderen voor de Reeuwijkse goalie.

Strakke gezichten voor de wedstrijd. Jodan Boys als eerste Goudse club in de 1/8 finale. (foto: Dennis Lansbergen)

Jodan Boys weet het bijna een kwartier droog te houden tegen Vitesse, dat overigens met een volwaardig eredivisie elftal aantrad. Trainer Fraser had er waarschijnlijk weinig zin in om een Go Ahead scenario in Arnhem te krijgen en miste alleen een paar geblesseerde spelers. Ricky van Wolfswinkel begon wel op de bank. In de veertiende minuut gaat het achterin mis. Een verdedigende actie van van Loon levert balbezit op voor Vitesse en met een niet al te hard schot weet Miagzga Marvin Straver te verrassen. Balen aangezien Jodan Boys Vitesse nog aardig kon afhouden. Vitesse was wel voor het doel geweest, maar Jodan Boys wankelde toen nog niet. Dat gebeurde wel snel na de 1-0 toen een mooi afstandsschot van Tighadouini niet gepakt kon worden door Straver. Ondanks een duik in de goede richting, ging de bal toch in de touwen. Zo stond Jodan Boys na iets meer dan een kwartier spelen dus al met 2-0 achter en leek een monsterscore in de maak.

Toch een aantal mooie reddingen van Marvin Straver. (foto: Dennis Lansbergen)

Toch hield Jodan Boys het hoofd koel en ondanks een aantal goede kansen voor Baker in de eerste helft, blijft het 2-0. Jodan Boys had zelf ook een aantal kleine kansjes, maar echt heel gevaarlijk was het niet. Maar voor de supporters waren dit natuurlijk mooie momenten en een beetje hoop gloorde toen het bij rust slechts 2-0 stond.

Na rust liep het echter minder prettig af voor Jodan Boys. Nadat eerst een schot van Baker de lat schampt, wordt even later Levi Marengo met rood het veld afgestuurd. Als Marengo heel lichtjes aan Zhang zit als hij op weg gaat naar het doel van Straver, beslist scheidsrechter v/d Graaf dat het een penalty is en Marengo er af moet. Een heel zware sanctie voor zo’n overtreding, waar geel en een penalty al zwaar leken. In ieder geval kan gezegd worden dat Vitesse in zulke situaties duidelijk slimmer is. Van der Graaf trapte wel vaker in zogenaamde overtredingen of zat soms flink mis, tot ergernis van de Goudse spelers.

Leroy Brank op zijn best. Hoog in de lucht! Jodan Boys speelde met namen achterop de shirts. (foto: Dennis Lansbergen)

Baker mag gaan aanleggen voor de penalty en ondanks dat Straver naar de goede hoek gaat, gaat de bal er in. Zo staat het 3-0 en moet Jodan Boys met tien man verder in de resterende 39 minuten van de tweede helft. En dan lijkt het er op dat Vitesse hier van kan profiteren. Rachida kopt vier minuten na de benutte penalty van Beker binnen en nu lijkt het hek van de dam. Pattinama gaat er vervolgens met een lichte blessure af en Enzo Huntink komt voor hem in de plaats. Ook Vitesse wisselt en Ricky van Wolfswinkel is 1 van de spelers die binnen de lijnen komt. Twee minuten na de dubbele wissel van Vitesse gaat bij Jodan Boys Fanny Waandels naar de kant en volgt de lastige taak voor de stadionspeaker om de naam van Adil Akanaoui uit te spreken.

Massale steun van de supporters. Heerlijk om zoveel Jodan Boys te zien! (foto: Dennis Lansbergen)

De supporters van Jodan Boys, die de hele wedstrijd bleven zingen en springen, gaan er nog eens aan staan. Er volgen nog kansen voor Kashia (redding Straver), Leerdam (kopbal naast), Tighadouini (naast), maar het blijft 4-0. Mitchel Heerkens vervangt dan ruim een kwartier voor tijd Romario Dos Santos en dan is het hopen dat Jodan Boys de schade met tien man beperkt kan houden. Osman is nog dicht bij de 5-0, maar Straver brengt knap redding. Leerdam lijkt vervolgens eenvoudig de 5-0 binnen te tikken, maar het is niet voor niets eenvoudig aangezien hij buitenspel staat.

Jodan Boys weet de pijn uiteindelijk draaglijk te maken door geen tegengoal meer te incasseren. Zo houden tien man van Jodan Boys bijna veertig minuten aardig stand tegen de nummer acht uit de eredivisie.

Na het eindsignaal is het ondanks de nederlaag nog lang feest in het vak met Jodan Boys supporters. Spelers staan lang onderaan het vak en genieten samen met staf en de Goudse burgemeester zichtbaar van de sfeer in het vak. Er wordt nog druk gezongen voor de bar achter de tribune, waar het bier net als in het vak voor een aardige douche kon zorgen. Terug naar Gouda en in de bus wordt rustig nagepraat. De supporters laden zich op want na de verkeerschaos in Oosterwei gaat het richting kantine.

Verkeerschaos aan de sportlaan. (foto: Jodanboyssupporter.nl)

Daar is het nog even feest en dan wordt er geroepen dat de spelersbus er bijna is. Honderden supporters gaan richting de weg en wachten tussen de fietsen en op het veld langs de Sportlaan. Vuurwerk, fakkels en zang zorgen voor een warm onthaal. Er wordt natuurlijk nog gesproken in de kantine door voorziter Kastelein, teammanager Maarten Westerduin en aanvoerder Leroy Brank. Er gaat nog een broodje bal naar binnen hier en daar en een half uur gratis bier is het startsein voor een feestje met spelers en staf.